Huawei P smart Z je prvi telefon iz kompanije koji ima iskačuću (pop-up) selfi kameru. To znači da je LCD ekran od 6.59” bez većini-dosadnog notch-a, što većina Huawei telefona ima. Ovo upšte nije skup telefon, na Amazon Italiji može se uzeti (pred-kupovina) za svega 280 evra.

Cijena srednjeg opsega znači da ne postoji čitač otisaka prstiju na ekranu, već da imate tradicionalni čitač sa zadnje strane. Uočićete dvostruku završnu obradu teksture, što joj daje malo Nexus izgleda. Na poleđini je i 16MP glavna kamera i 2MP senzor dubine.

Prednja kamera, koja je montirana na pop-up mehanizmu, sadrži 16MP senzor. Mehanizam iskakanja traje 1 sekundu. Testiran je na 100.000 ciklusa i može izdržati 12kg sile. AI je dostupan za prednje i stražnje kamere i može retuširati portrete kao i prepoznati 500+ scena u 22 kategorije.

Huawei P smart Z zvanični izgled - puni ekran bez dosadnog notch-a
Huawei P smart Z zvanični izgled – puni ekran bez dosadnog notch-a

Sve ovo radi na Kirin 710F čipsetu koji je spojen na 4GB RAM-a i 64GB memorije (tu je microSD slot za do 512GB više memorije). Telefon koristi Android 9 Pie sa EMUI 9.0 „out of box“.

Huawei P smart Z ima bateriju od 4.000mAh, brzo punjenje se ne pominje. Koristi USB-C, što je novost samo zato što P smart 2019 koristi microUSB.

Ovo je bilo tiho otkrivanje za Z, što je dijelom zato što telefon još nije dostupan. Stranica Amazon Italija kaže da će biti 1-2 mjeseca prije nego što telefon bude dostupan za otpremu. Zvanični Huawei sajt ne govori ništa o dostupnosti, ali smo ga pronašli na španskim i italijanskim sajtovima, tako da je evropsko lansiranje dato.

(gsmarena)