Oppo Reno 10x zum je preovladao u prošloj sedmici, pobijedivši Samsung Galaxy A80 po zdravoj margini. Rivalstvo između ova dva modela prevazilazi selfie kameru u odnosu na zadnju kameru, mada su to očigledno veliki dijelovi identiteta telefona.

Oppo Reno 10x zum će biti jedini drugi telefon na tržištu koji isporučuje telefoto objektiv od 160 mm (istu žižnu daljinu kao i P30 Pro, uprkos mogućoj konfuziji uzrokovanoj ocjenom „x zoom“). Osim toga, ljudi imaju veću vjeru u pouzdanost „shark fin pop-up“ selfi kameru.

Ali to je u stvari da se potrošačima pruži bolji komfor za uloženi za novac. Galaxy S7 lansiran je na 700 USD / 700 €, dok će Samsung Galaxy A80 koštati $ 730 / € 650 – to je u suštini bila vodeća cijena u 2016. godini.

Rezultati ankete
Rezultati ankete

Galaxy A80 ima dosta toga da uradi, uključujući 48MP selfie kameru sa real time bokehom za video zapise, plus 25W brzo punjenje (brzo kao što Samsung radi i brže od 20W VOOC 3.0).

Snapdragon 730 vs 855, optička stabilizacija, Gorilla Glass 6

Međutim, dok se neobično uzdiže i pokreće fotoaparat, izaziva uzbuđenje, a Snapdragon 730 sliježe ramenima. Naročito kada je u pitanju protiv 855. Oppo Reno takođe ima „obavezne“ karakteristike kao što su optička stabilizacija slike i Gorilla Glass 6. Galaxy ih nema, što donekle umanjuje njegovu vrhunsku sliku.

Oba telefona će biti dostupna globalno, a lansiraće se otprilike u isto vrijeme. Biće interesantno videti da li se rano uzbuđenje pretvara u bolju prodaju ili će prepoznavanje brenda biti odlučujući faktor (Samsung osvaja na Zapadu, Oppo u Kini).

Uporedne specifikacije oba telefona možete pogledati klikom ovdje.

Izvor: gsmarena.com