Huawei P30 će dijeliti procesor sa Mate 20 serijom, ali će dobiti više memorije te znatno napredniju kameru. Upravo bi ona trebala biti glavna zvijezda oko koje će Huawei graditi interes kupaca za P30 serijom.

Još nas manje od sedmice dana dijeli od službenog lansiranja Huaweijeve P30 serije telefona, i gotovo iz sata u sat na internetu, slučajno ili ne, osvanu neki novi detalji koji kompletiraju šta će sve ponuditi novi model.

Nove informacije su dodatno potvrdile hardverske specifikacije poput Kirina 980 i sistema sa četiri kamere sa zadnje strane koji će na P30 Pro donijeti 10x hibirdni zum. Poređenja radi, ‘obični’ P30 će imati 5x hibridni zum. Jedna potvrda toga stigla je s talijanskog Amazona i gdje je na kratko vrijeme osvanuo ovaj telefon s popisom specifikacija.

Evan Blass, jedan od najpoznatijih izvora fotografija i specifikacija novih uređaja, na Twitteru je objavio promo snimke koje prikazuju cijelu P liniju. Uz novu crvenu boju telefona, detaljnije možemo vidjeti kako će Pro uređaj imati blic pored kamera, dok će na P30 on biti ispod. Na fotografijama se vidi i Sonos zvučnik, no još nije poznato hoće li, i na kojim tržištima, Huawei to nuditi uz svoje uređaje.

Puno se govorilo o tome da će Huawei značajno unaprijediti i snimanje videa na svojim telefonima, a fotograf Parker Walbeck na YouTubeu je podijelio video u kojem je objavio kadrove snimljene ‘nenajavljenim telefonom’.

Iako se ne spominje P30 Pro, to je trenutno najiščekivaniji telefon, a upravo su mogućnosti koje se ističu kroz video, poput zumuiranja, one koje i Huawei spominje kao svoj glavni fokus.

Izvor: 24sata.hr