Ako ste dozvolili da vaša World of Warcraft pretplata postane neaktivna, Blizzard zaista želi da se vratite ovog vikenda. Da bi ohrabrio igrače sa neaktivnim nalozima da se vrate, izdavač nadograđuje te naloge svim paketima za sve ekspanzije do Legije i nudi tri sata probne verzije najnovije ekspanzije, Battle for Azeroth. World of Warcraft je slobodan da igra sad pa do nedjelje, 24. marta.

Da biste iskoristili prednost ponude ograničenog vremena, sve što treba da uradite je da ponovo preuzmete aplikaciju Battle.net desktop, prijavite se na svoj nalog, kliknete na karticu World of Warcraft, instalirate ili ažurirate igru ​​i pritisnete Play.

Ako niste pratili sve ekspanzije, ima puno novih sadržaja koje možete provjeriti, kao što su novi svjetovi, klase, rase i mehanika, i vjerojatno nećete imati vremena zaroniti u sve to. vikend. Kao još jedan podsticaj da se vrate stari igrači WoW-a, Blizzard nudi $ 20 popusta za ekspanziju Battle for Azeroth i World of Warcraft: Kompletnu kolekciju do 31. marta. Odabir usluga za igre je takođe smanjen za 30%: transfer karaktera, promena frakcije , i promena rase.

Čak i ako nikada niste kupili Bitku za Azeroth, dobit ćete pristup besplatnom trosatnom testiranju proširenja ovog vikenda. Također možete ponoviti probnu verziju sa do dvanaest različitih karaktera. Bitka za Azeroth predstavila je dvije ogromne nove mogućnosti za WoW: skaliranje nivoa, što znači da su nivoi stvorenja i zadataka skalirani do nivoa vašeg karaktera, i savezničke rase, dizajnerski preokreti na glavnim rasama otključani nakon ispunjavanja određenih zahtjeva u igri. Pogledajte trejler World of Warcraft: Bitku za Azeroth za potpuni pregled onoga šta možete očekivati ​​od ekspanzije.

Izvor: gamespot.com