Pripremite se, ljubitelji Call of Duty serijala! Dugoočekivani Call of Duty: Black Ops 6 izlazi 25. oktobra 2024. Ovaj novi nastavak obećava kompletnu kampanju, povratak klasičnog Prestige sistema i omiljeni Zombies mod sa rundama.

Proživite ’90-e uz epsku kampanju

Treyarch je ponovo na čelu velikog Call of Duty naslova, a ovaj put nas vraćaju u 1990-te. Kampanja Black Ops 6, koju vodi Raven Software, nastavlja se tamo gdje je stao Cold War-era Black Ops. Igrači mogu očekivati misije po cijelom svijetu koje kombinuju stealth gameplay sa blockbuster akcijom.

Ključni elementi kampanje:

  • Postavke: Istražite raznovrsne lokacije uključujući Bliski Istok, južnu Evropu, Rusiju i SAD.
  • Likovi: Omiljeni likovi Frank Woods i Russel Adler se vraćaju, nastavljajući svoju uzbudljivu priču.
  • Gameplay: Uživajte u proširenom kampanjskom hub-u u safehouse-u gdje možete učiti o saveznicima, rješavati zagonetke, skupljati lore i nadogradnje, i naravno, birati misije.

Multiplayer: Nova era taktičke fleksibilnosti

Za mnoge igrače, multiplayer je srž Call of Duty igara. Treyarch-ov novi „omnimovement“ sistem je postavljen da redefiniše mobilnost igrača. Ova inovativna karakteristika omogućava igračima da sprintaju, klize, zaranjaju i čak rotiraju dok su u ležećem položaju, nudeći neviđenu taktičku fleksibilnost.

Multiplayer karakteristike:

  • Omnimovement: Omogućava fluidno kretanje u bilo kojem pravcu, poboljšavajući borbenu strategiju.
  • Mape: Sadrži 16 osnovnih mapa – 12 za šest-na-šest borbe i 4 Strike nivoa koji podržavaju dvije-na-dvije i šest-na-šest mečeve.
  • Klasični Prestige: Omiljeni Prestige sistem se vraća, namijenjen najposvećenijim igračima.

Zombies mod: Nove avanture vas čekaju

Round-Based Zombies su se vratili sa dvije potpuno nove mape: Liberty Falls i Terminus. Ovaj mod obećava uzbudljivu, co-op akciju ubijanja zombija koju su fanovi zavoljeli.

Zombies karakteristike:

  • Nove mape: Liberty Falls i Terminus, svaka sa jedinstvenim izazovima i pričama.
  • Post-Launch sadržaj: Activision obećava dodatne mape i modove nakon lansiranja.

Označite svoje kalendare: 25. oktobar 2024.

Call of Duty: Black Ops 6 će biti dostupan na PC (Battle.net, Microsoft Store i Steam), PlayStation 4 i 5, te Xbox One i Series konzolama. Iako neće biti dostupan na Nintendo Switch-u, očekuje se da će igra iskoristiti punu snagu trenutnih konzola za imerzivno iskustvo.

Prednosti pre-order-a:

  • Rani pristup: Pre-order omogućava rani pristup besplatnoj Open Beta verziji.

Ostanite uz ITmixer za više ažuriranja kako se bliži datum izlaska. Call of Duty: Black Ops 6 će biti jedno od najuzbudljivijih izdanja godine, kombinujući nostalgične elemente sa najnovijim inovacijama u gameplay-u. Ne propustite ovaj epski povratak u ’90-e!

(Engadget)