Tencent je upravo lansirao prvi besplatni Call of Duty naslov, odnosno igru punog naslova Call of Duty Mobile. Možete da je igrate na Android tabletu i na PC-u, ali i na iOS uređajima.

Verzija za PC je namijenjena za Tencentov službeni Gameloop emulator koji podržava i PUBG Mobile.

Bez obzira koju platformu da koristite igra je brza, žestoka.

Ima odličan tutorial koji će vas na jednostavan način da uputi u sve mogućnosti gameplaya, podešavanja, opremanja i tweakanja.

Vrlo brzo ćete moći da uronite u prave timske obračune, a uskoro stiže i battle royale mod 1 vs 100, pa će na svoje da dođu i ljubitelji tog MP moda/podžanra.

Fanovi CoD naslova vjerojatno će biti zadovoljni brzim i dinamičnim timskim deathmatchem, a neke će možda malo živcirati „kill streak“.

Pročitajte još: Da li se kad zapitate koja mobilna video-igra najviše zarađuje?

To je karakteristika specijalnih napada nakon što eliminirate određeni broj neprijatelja zaredom, zahvaljujući čemu ćete da dobijete napad dronom, raketama, artiljerijom…

Sve se to već moglo vidjeti u CoD-ovima, uključujući i mape koje su doduše malo prerađene, ali ćete ih se sjetiti iz CoD-a i Black Opsa.

Uz pitanja o učitavanju igre, igrači koji su već igrali primijetili su da Call of Duty Mobile nema podršku za kontrolere.

Charlie Intel izvijestio je u nedjelju da postoji opcija za kontrolere koji su testirani prije lansiranja, ali igrači koji su se prijavili za igru nisu ga vidjeli.

https://twitter.com/CODMobileLeaks/status/1177688078519095296

U Call of Duty Mobile igrači će se takmičiti u nekoliko utakmica, uključujući Team Deathmatch, Domination, Gun Game i Search & Destroy. Postoje i karte iz drugih Call of Duty igara, poput Nuketown, Hijacked i Crash.

Možda su u igrici mape mrvicu premale nego što bi trebale biti, ali ovo je CoD a ne Battlefield, pa nikog neće previše nervirati.

Osim toga radi se o prvim danima lansiranja pa će nam sigurno u budućnosti ponuditi brojne nove sadržaje poput moda sa zombijima što su već i najavili.

(IT mixer/Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.