Tržište video-igara raste iz mjeseca u mjesec. Samo su u avgustu 2019. gameri cijelog svijeta potrošili 8,9 milijardi dolara na različite video-igre.

Kad god se izrađuju različite ljestvice najboljih, najvećih, najprodavanijih video-igara, uvijek se pojavljuju ista imena. Ali, u SuperDati su napravili listu mobilnih video-igara s najvećom zaradom.

I video-igra koja se našla na vrhu iznenadila je mnoge.

Naime, Pokemon Go popeo se na prvo mjesto među mobilnim igrama s navećom zaradom. Iako se radi o tri godine staroj video-igri, očito je još uvijek dovoljno popularna u cijelom svijetu da njeni kreatori mogu biti zadovoljni.

Pročitajte još: Video-igre optužene za masovna ubistva u SAD

Iako je sama igra besplatna za igranje, tokom godina autori su uveli cijeli niz naplatnih dodataka koji su igračima bili veoma zanimljivi i za koje su bili spremni izdvojiti koji dolar.

Osim Pokemon GO, na listi mobilnih video-igara koje najviše zarađuju su i Honour of Kings, Fate, Last Shelter: Survival i, iznenađujuće, Candy Crush Saga.

Treba spomenuti da se na ljestvici igara za konzole na vrh probio Fortnite, dok je u PC kategoriji vrh osvojio Dungeon Fighter Online.

(SuperData)