Sljedeća igra iz serijala Call of Duty je otkrivena. Kao što smo pisali prije nekoliko dana, zove se Call of Duty: Modern Warfare. Osim toga, izdavač Activision otkrio je datum objavljivanja igre 25. oktobra (za PS4, Xbox One i PC) i neke uzbudljive detalje vezane za cross-play i tipičnu sezonsku propusnicu (season pass) koja se nudi sa CoD igrama.

Modern Warfare je ponovno pokretanje igre 2007. (reboot) – nije remake, već reimagining, kaže developer Infinity Ward. Nova igra nije postavljena u istom univerzumu kao postojeća trilogija – Infinity Ward kaže da je svijet ostavio malo prostora za daljnje podizanje uloga – ali ipak ima neka poznata lica. Kapetan Price se vratio, na primer, ali sa onim što izgleda kao novi glasni akter.

Kao što je ranije potvrđeno, ovogodišnji Call of Duty će uključivati ​​i single-player kampanju. Čini se da će se priča odnositi na ruske interakcije sa Bliskim istokom, dok će neprijatelji uključivati ​​ultranacionalističku grupu koja će pomoći u izvršenju terorističkih napada u većim gradovima kao što je London.

 

Prvo kampanja pa tek onda multiplayer

 

Call of Duty: Modern Warfare će naravno uključiti i mod za više igrača, ali Infinity Ward još nije otkrio mnogo više detalja o tom dijelu igre. Rekao je, međutim, da će se vaša progresija u kampanji prenijeti na multiplayer, što znači da ćete uvijek raditi na otključavanju novih killstreaka, perksa i oružja. I kao što je gore navedeno, igra će imati cross-play na svim platformama. Osim toga, Activision neće prodavati standardnu ​​sezonsku propusnicu koja zaključava nove mape za više igrača.

Originalna igra je lansirana za PS3, Xbox 360 i PC još 2007. godine, i postala je jedna od najuticajnijih igara 21. veka. Kasnije je remasterovan 2016. godine, iako je to potpuno odvojeno od ovog nadolazećeg restarta.

Pripremite fotelje za oktobar, sačuvajte godišnje odmore, podmažite ventilatore na grafičkim karticama, čeka nas uzbudljiva jesen. Do tada pogledajte trejler za novi Call of Duty: Modern Warfare:

(IT mixer)