Canon je najavio briljantni PowerShot Zoom, neobični fotoaparat koji snima stabilizovane fotografije i videa, težak je samo 145 g i košta 299 američkih dolara

 

Canon PowerShot ZOOM dinamičan je i inovativan koncept prema dizajnu proizvoda i načinu korišćenja – prenosiv fotoaparat s jednim fiksnim objektivom koji može da snima Full HD videa i superzumom

Uz zum od 100 mm, 400 mm i digitalno proširenih 800 mm ovaj kompaktni digitalni fotoaparat savršen je za porodice koje uživaju u aktivnostima na otvorenom ili ljubiteljima prirode koji se žele približiti životinjskom svijetu, ali tako da ga ne uznemiruju.

Canon PowerShot ZOOM omogućuje korisnicima fotografisanje i snimanje udaljenih subjekata kao da su neposredno ispred objektiva. Bilo da snimate vaše dijete kako daje koš na utakmici ili želite zabilježiti rijetku pticu, zum u tri koraka omogućuje trenutno optičko i digitalno povećanje.

Canon PowerShot ZOOM postiže optičke žarišne dužine od 100 mm i 400 mm pri otvorima blende f/5.6 i f/6.3, pa tako postiže oštro fokusiranje udaljenih subjekata. Uz proširen digitalni zum ekvivalentan 800 mm, ta telefoto mogućnost savršena je za amaterske promatrače ptica i istraživače prirode.

 

Moćni procesor DIGIC 8

 

S masom od samo 145 g, ali uz izvanredni kvalitet zuma za svoju veličinu, ovaj jedinstveni fotoaparat dizajniran s jednim objektivom, omogućava korisnicima snimanje kvalitetnih fotografija i slika bez potrebe za teškom, profesionalnom opremom. Zato je savršen za posebne trenutke upravo dok se događaju.

Moćni procesor DIGIC 8 stvara oštre slike živih boja kroz koje oživljavaju trenuci koje ne smijete propustiti uz omogućavanje rafalnog snimanja brzinom 10 slika/s radi hvatanja brzih akcija.

Zahvaljujući 12-megapikselnom senzoru korisnici mogu brzo da snime životinje u pokretu uz visoku rezoluciju. U kombinaciji s kontinuiranim automatskim fokusiranjem, pri čemu su dostupne mogućnosti praćenja lica i automatsko fokusiranje u jednoj tački, PowerShot ZOOM savršen je za snimanje jedinstvenih porodičnih trenutaka.

Uz napredni optički stabilizator slike PowerShot ZOOM stvara oštre slike prilikom snimanja ili samo promatranja udaljenih subjekata.
Ovaj lagani fotoaparat ima i bateriju dugog trajanja koja se može posve napuniti pomoću uređaja s priključkom USB Type-C kompatibilnih sa standardom USB-PD za manje od dva sata, što je savršeno za snimanje u pokretu.

PowerShot Zoom bit će u prodaji u SAD-u krajem sljedećeg mjeseca po cijeni od 299,99 dolara.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.