Očito je da sa svakom nadogradnjom iPhone-a očekujemo da će se performanse poboljšati u odnosu na svog prethodnika. Apple je iPhone 12 opremio čipsetom A14 Bionic za koji mnogi očekuju da će se pojaviti i na Mac računarima kompanije Apple Silicon, pa se postavlja pitanje je li iPhone 12 potencijalno moćan kao laptop ili desktop?

Prema nedavnom viđenju GeekBencha 5, iPhone 12 Pro se pojavio tamo gdje se čini da je prilično poboljšao performanse u odnosu na iPhone 11 Pro. IPhone 12 Pro postigao je 1.597 bodoova u jednojezgrenom testu i 4.152 poena u višejezgrenom. Ovo je mnogo bolje u odnosu na iPhone 11 Pro koji je postigao 1.329 bodova, odnosno 3.468 za višejezgreni test.

Poboljšanja u jednojezgrenim performansama nisu tako velika u odnosu na višejezgrene, ali svejedno su dobrodošla. S tim u vezi, slušamo pomalo oprečne izvještaje. Iako su ovo navodni rezultati na GeekBenchu ​​5, viđenje na AnTuTuu sugerisalo je da A14 možda zaostaje za Qualcomm Snapdragon 865+ čipsetom.

To je čudno jer se na GeekBench 5 iPhone 12 Pro sa svojim A14 čipsetom nalazi iznad ASUS ROG telefona 3 koji koristi Snapdragon 865+ i takođe vodi sa značajnom razlikom. Nismo sigurni zašto vidimo različite brojeve, ali možda ćemo morati pričekati puštanje telefona prije nego što se možemo radovati nekim testiranjima u stvarnosti.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.