Canon predstavio EOS 850D – lagani, svestrani i povezani DSLR fotoaparat koji pogoni Canonov brz i responzivan procesor DIGIC 8

 

APS-C senzor Canon-ovog EOS 850D fotoaparata nudi visoki nivo kontrole dubine polja čime stvara oštre slike s prekrasno mekim pozadinama zahvaljujući kojima se objekt ističe u kadru.

Čak i pri snimanju objekata koji se brzo kreću ili su udaljeni, poput ptica u letu, 24,1 MP nudi puno rezoluciju za izrezivanje. Senzor proizvodi i slike visoke rezolucije bez kompromisa u performansama pri slabom osvjetljenju – savršeno za snimanje portreta u zatvorenim prostorima.

Kao dio Canonova globalnog sistema EOS korisnici mogu na ovaj fotoaparat staviti bilo koji objektiv EF ili EF-S, dodati blic Speedlite radi kreativnog osvjetljenja ili spojiti vanjski mikrofon putem 3,5-milimetarske utičnice.

Kad je u paru sa svestranim objektivom EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM, fotografi mogu biti sigurni da će se snaći u najrazličitijim scenarijima snimanja.

 

Intelligent Tracking

 

Naslijeđen od Canonove profesionalne ponude, EOS 850D opremljen je automatskim fokusiranjem s inteligentnim praćenjem (Intelligent Tracking, iTR) koje omogućuje RGB+IR mjerni senzor rezolucije 220 000 piksela.

Razmjenom podataka o automatskoj ekspoziciji u visokoj rezoluciji sa senzorom za automatsko fokusiranje, iTR automatski fokus nudi vrlo brzu responzivnost i preciznost kakve su savršene za snimanje sportskih i prirodoslovnih fotografija.

Ta napredna tehnologija omogućuje automatsko praćenje lica putem optičkog vizira.

Ergonomski dizajn donosi dugmad na vrhu i zadnjem dijelu radi dvostruke kontrole brzine zatvarača i otvora blende.

S takvim unaprijeđenim dizajnom, laganim tijelom i poboljšanim mogućnostima povezanosti – što sve pridonosi većoj lakoći upotrebe – Canon EOS 850D savršen je odabir za fotografe amatere kojima treba fotoaparat za inspiraciju i kreativnu kontrolu.

 

DIGIC 8 procesor

 

Bilo da snimate fotografije ili videa, ovaj brz i moćan DSLR nudi izvanredni kvalitet slike zahvaljujući procesoru DIGIC 8.

Canon EOS 850D može snimati u rrezoluciji Full HD do 60p i zadivljujućoj 4K do 25p[1]. Proširuje mogućnosti svog prethodnika u snimanju videa detaljnijim postavkama filmova s protokom vremena i automatskim odabirom scena.

Da bi eliminisao trzanje i potrese koji se inače povezuju sa snimanjem videa „iz ruke“, EOS 850D ima stabilizaciju slike u 5 osi Movie Digital i nudi glatka i kontrolisana videa.

Canon EOS 850D će se naći u prodaji od aprilu 2020.

(Cro PC)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.