Prethodnih nekoliko sedmica obilježeno je velikim PayPal problemima, a prvi je došao u obliku ranjivosti u okviru autentifikacije koja je napadačima omogućavala preuzimanje podataka žrtava, a nakon toga i njihovih naloga.

Novi izvještaj sad ukazuje na to da je cijeli proces autentifikacije problematičan, s obzirom na to da napadači nalozima mogu pristupiti samo uz pomoć osnovnih podataka, koji se na dark webu mogu kupiti za samo 1,5 američki dolar.

 

Šest ozbiljnih ranjivosti PayPal-a

 

Ranjivost je otkrio CyberNews istraživački tim, a upozorava se da PayPal izvještaje nije shvatio ozbiljno nakon što ih je o problemima informisao tim HackerOne. Problem je u tome što se radi o čak šest ranjivosti, koje uključuju i ozbiljne propuste zahvaljujući kojima napadači mogu zaobići dvostruku autentifikaciju.

Ako se uzme u obzir da je na dark web tržištu dostupan veliki broj podataka o PayPal korisnicima, kao osnovna mjera zaštite preporučuje se promjena lozinki, kao i to da se PayPal lozinka razlikuje od onih koje se koriste na drugim platformama. Korisnici bi nakon toga trebali biti sigurni, s obzirom na to da bez pravih podataka napadači nisu u stanju zaobići dvostruku autentifikaciju.

(Geek.hr)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.