Startap CarzSo otvara auto salon u metaverzumu i neće se prodavati novi, već polovni automobili

 

Startap kompanija CarzSo svoje poslovanje bazira na VR i prva je pokrenula indijski salon u metaverzumu, a tamo će se prodavati polovni automobili . To znači da korisnici mogu da kupe polovna vozila u metaverzumu potpuno isto kao u realnom životu. Kompanija ukazuje da je pažljivo odabrala modele koje je ponudila kao i stanje vozila.

Kompanija nudi alate za pretragu koji pomažu da se lakše pronađe automobili. Postoji filter preko kojeg možete da izaberete marku, model, raspon cijene, tip karoserije itd.

Cijeli sistem funkcioniše preko NFT. Kompanija ima u planu da postane prva kompanija na svijetu koja će maloprodajni automobilski sektor da uvede u metaverzumu.

carVertical banner - sponsored

Ova vijest nas malo više upoznaje sa metaverzumum koji nam nije baš svima najjasniji. Ono što sada znamo jeste da kroz njega ne možemo da se krećemo tek tako. Imamo određene korake i raspone, prostore koje treba preći. Samim tim imamo i načine.

Dakle, da bi u metaverzumu došli sa jedne tačke na drugu moramo da primjenimo mehanizam putovanja iz realnog svijeta a ne možemo samo da „zamislimo“ da stižemo u tu tačku. To otvara prostor za raslojavanje koje ovdje može da bude izraženije nego na Instagramu ili realnom životu.

(colorsofindia)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.