CD Projekt Red potvrdio dolazak novih projekata, uključujući i nastavak za Cyberpunk 2077 pod kodnim imenom Orion

 

Poljski studio CD Projekt Red, najpoznatiji po nagrađivanim narativnim video igrama najavio je nekoliko nadolazećih projekata, uključujući nastavak posrnule i nedavno uskrsnule Cyberpunk 2077 igre pod kodnim imenom Orion koji će „franšizu Cyberpunk odvesti dalje, koristeći potencijal ovog mračnog futurističkog svijeta“.

U videu se ne spominje ništa o više godina najavljivanom naslovu za više igrača smještenom u svijet Cyberpunka, a zamijenila ga je najava ubacivanja multiplayera u „većinu novijih igara“, što možda znači da će Cyberpunk 2077 dobiti način igre za više igrača, dok je najavljivani projekt za više igrača postao nastavak Cyberpunka…

Razvojni je tim pored ovih noviteta predstavio planove za serijal Witcher koji uključuje skroz novu trilogiju igara koje će da počene sa tajnim projektom pod imenom „Polaris“ i izlaziće unutar razdoblja od šest godina.

Kompanija takođe radi na projektu internog imena „Canis Majoris“ kojeg razvija s vanjskim studijem. Radiće se o još jednoj igri smještenoj u svijet Witchera, ali odvojenoj od gore spomenute trilogije.

Konačno, studio je najavio projekt kodnog imena „Sirius“ kojeg predvodi Molasses Flood. Sirius će imati element igre za više igrača koji se nadograđuje na kampanju za jednog igrača s klasičnom plejadom zadataka i „jake priče“.

Dugo iščekivana tehnička nadogradnja za Witcher 3 još nema datum izlaska, ali svi se nadaju da ćemo je vidjeti prije kraja ove godine.

Posljednji projekt nosi tajno ime „Hadar“ te je u cijelosti nov IP, ali više informacija o njemu za sad – nema. CD Projekt Red kaže da se igra nalazi u najranijim stadijima kreativnog razvoja i da konkretan razvoj još nije započeo. Sve što znamo je da igra neće imati nikakve veze sa Cyberpunkom ni Witcherom.

(Tportal)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.