Novi Cooler Master MM712 gejmerski miš je u suštini poboljšani MM711 model. Može se koristiti bežično i nudi se u bijeloj i crnoj boji. Oslanja se na sličan jednostavan i bezvremenski dizajn. Ispravlja gotovo sve nedostatke svog prethodnika, zadržavajući njegovu težinu.

Pametan, strukturiran dizajn MM712 održava ukupnu težinu na 59 grama bez fizičkih promjena na kućištu. Ovo rezultira još čistijim izgledom, naglašenim logotipom na poleđini miša u RGB osvjetljenju.

Cooler Master MM712 lagani gejmerski miš
Cooler Master MM712 lagani gejmerski miš

Baterija od 500 mAh pruža do 181 sat korištenja Bluetooth veze i do 80 sati bežične upotrebe na 2,4 GHz ako odlučite da ne koristite pozadinsko osvjetljenje. Miš možete koristiti bežično ili pomoću USB Type-C kabla.

Bežično, imate izbor od 2,4 GHz za ulaz gotovo bez kašnjenja ili Bluetooth 5.1 za jednostavno i praktično povezivanje sa efektivnim dometom do 10 metara.

 

Optički prekidači i moćan senzor

 

Cooler Master MM712 miš za gejmere je opremljen optičkim mikroprekidačima. Oni koriste laserske senzore za detekciju klika, koji obezbeđuju skoro nepostojeće vrijeme kašnjenja. Unosi se stoga aktiviraju trenutačno gotovo bez odlaganja i vijeme reagovanja je do tri puta brže od klasičnih mehaničkih prekidača.

Kako nema pokretnih dijelova, habanje je takođe značajno manje u odnosu na mehaničke prekidače u istom vremenskom periodu.

Cooler Master MM712 lagani miš za gejmere

Koristi se PAW3370 optički Pixart senzor sa 19.000 DPI, koji obećava velike brzine i uvjerljivu preciznost. MM712 dolazi s novim i poboljšanim kliznim nogama, koje su napravljene od bijelog PTFE materijala sa nivoom čistoće od preko 95 posto.

Rečeno je da ovo omogućava vrhunska svojstva klizanja koja nadmašuju većinu miševa na tržištu. Cooler Master Ultraweave kabl je izuzetno mekan i fleksibilan u poređenju sa konvencionalnim kablovima za miš. Adapter Type-A na Type-C je također uključen. Uz pomoć Mouse Grip trake, grip se također može povećati.

Cooler Master MM712 lagani miš za gejmere će biti dostupan za kupovinu kod lokalnih preprodavaca u Evropi tokom oktobra 2022. po početnoj cijeni od 73 €, odnosno 79 € za specijalnu verziju. Cijene i dostupnost mogu da variraju u zavisnosti od regiona.

Za više informacija pogledajte web stranicu proizvođača proizvoda na ovom linku.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.