Na CES 2020 videli smo mnogo novotarija, ali ne ovoliko neobičnih. Zbog ovih robota, odlazak u toalet se nikada nije činio privlačnijim

 

Kao što znamo, CES 2020 doneo nam je mnoštvo malih robota, ali ovaj je možda najkonkretniji. Robot u toaletu zna šta vam treba u najkritičnijim trenucima vašeg života – kada vam nestane toalet papira.

Rolbot se povezuje sa vašim mobilnim telefonom i donosi vam novu rolnu toalet-papira u slučaju da ste se našli „u nebranom grožđu“.

Nije sasvim jasno kako će robot koji nema ruke, šake ili palčeve moći da izvadi novu rolnu iz ormarića i otvori zaključana vrata toaleta kako bi vam je dostavio, ali o tome će se vjerovatno misliti na CES 2021.

Za sada nam je i ova genijalna ideja dovoljna, i drago nam je što se neko setio ovog problema.

Za sada nam je i ova genijalna ideja dovoljna, i drago nam je što se neko setio ovog pro Rolbot je na scenu izašao zajedno sa SmellSense, senzorom koji vam govori da li je bezbedno da uđete u WC nakon osobe koja je prethodno koristila prostoriju.

SmellSense vam, na osnovu nivoa ugljen-dioksida u vazduhu WC-a, daje signale „ne“ ili „bezbjedno je da uđete“, piše sajt CNET.

Ali to nije kraj „WC tehnologije“.

Poslednji u nizu neobičnih uređaja je AR V.I.Pee.

Ova futuristička WC kabina posjeduje Oculus Rift S VR set koji vam pokazuje trenutna dešavanja na događaju kojem prisustvujete. Dizajnirana je tako da vam omogući pogled iz prvog reda, recimo na koncertu tokom kog ste napravili pauzu za toalet.

Jedino što je loše u vezi sa ovom hi-tech kabinom jeste to što ćete zbog pogleda iz prvog reda možda teško natjerati sebe da izađete.

GoLab koncepti kompanije Charmin, nažalost, još uvek nisu u prodaji.

Za sada će i ostati na nivou koncepata, čiji je cilj da nam pokažu kako tehnologija može da nam pomogne čak i na neočekivanim mjestima.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.