Asus je na CES-u predstavio je Zenbook 17 Fold OLED prototip – inovativno rješenje koje koristi trikove koje smo do sada viđali uglavnom u svijetu mobilnih telefona

 

Asusova ‘prezentacija na CES 2022 nazvana je ‘Nevjerovatno odvijanje’, a centralni fokus je bio neobičan Zenbook 17 Fold OLED prototip. Ovo je prvi uređaj kompanije sa preklopnim ekranom od 17,3 inča.

Najzanimljiviji dio ovog računara je njegov neobičan dizajn koji obuhvata dva oblika u jedan. Ako ga rastavite, novi Zenbook nudi masivni OLED ekran osjetljiv na dodir od 2,5 K koji se može presaviti na pola i stvoriti dva ekrana od 12,5 inča rezolucije 1920 puta 1080 piksela.

Računar je kompatibilan u oba režima sa Asus dodatnom opremom posebno dizajniranom za ovaj uređaj.

ErgoSense tastatura i trackpad se povezuju preko Bluetooth-a i pružaju mogućnost korišćenja Fold OLED-a u brojnim neobičnim i zanimljivim pozicijama. Pored toga što može da radi kao tablet sa virtuelnom tastaturom ili punokrvni desktop računar, Fold OLED može da funkcioniše kao „knjiga“ na koju se može povezati fizička tastatura.

Zenbook 17 Fold OLED takođe koristi ScreenKspert 2 softverski prekidač, koji vam omogućava da radite sa različitim prozorima i sadržajem čak i kada su presavijeni.

Što se OS tiče, uređaj radi na Windows 11. Govoreći o tehnikama, napomenimo da ga pokreće dvanaesta generacija Intel i7 procesora.

Kad je u pitanju grafika i memorija, zaslužni su za integrisani Xe čipset i 16 GB RAM-a. Na kraju, postoji kapacitet od 1 TB SSD. Računar takođe podržava PCIe četvrtu generaciju, dok su oba USB-C porta kompatibilna sa Thunderbolt 4. Konačno, tu su i baterija od 75 Vh i veb kamera od 5 MP.

Što se tiče dostupnosti uređaja, imamo loše vijesti. Uprkos grandioznoj najavi na CES-u, ovaj Zenbook verovatno nećemo vidjeti na policama pre maja.

Nepotrebno je reći da će vjerovatno koštati veoma mnogo.

(TechAdvisor)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.