Novi laptop, Chuwi AeroBook Pro, dolazi iz ovog renomiranog kineskog proizvođača, a može se pohvaliti vrlo elegantnim vanjskim izgledom, 4K ekranom i odličnim karakteristikama

 

Kompanija Chuwi se etablirala na tržištu tableta, i sami smo imali neke, testirali i ugodno se iznenadili. Njihov najnoviji laptop, model Chuwi AeroBook Pro, nasljednik je istoimenog modela (bez oznake Pro) koji je predstavljen početkom prošle godine.

Kao što možete i sami vidjeti, Chuwi Aerobook Pro će imati vrlo lijep i elegantan dizajn, bit će tanak i lagan. Zanimljivo je spomenuti da je njegov prethodnik bio ponuđen za finansiranje na Indiegogo crowdfunding stranici gdje uspješno finansiran. Čini se kako će se isto dogoditi i s ovim modelom.

Što se tiče karakteristika može se pohvaliti 15,6 inčnim ekranom 4H UHD rezolucije (282 ppi), prepoznaje 100% sRGB palete boja, te ima osvjetljenje od 340 nita.

Kućište je metalno, tastatura je pune veličine i s onim numeričkim dijelom, te ima veliki touchpad. Inače je težine 1,53 kilograma.

Radi na Intel Core-i5 6287U jakom i štedljivom procesoru, isti onaj koji ima i Apple Macbook Pro.

Ima integrisanu Intel Iris Graphics 550 grafiku tako da ćete moći igrati i video igre, odnosno renderovati 4K video.

Očekuje se da će imati i 8GB LPDDR4 RAM-a i SSD disk od 256GB, kao i M.2 PCle utor za dodatni disk.

A cijena? Kažu da će se prodavati po vrlo zanimljivih 599$, a ako se prijavite na posebnoj Chuwi stranici dobićete ga po 25% nižoj cijeni

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.