Tri francuske kompanije, Citroen, Accor i JCDecaux, udružile su snage da izrade koncept koji bi trebalo da donese revoluciju u električnu urbanu mobilnost

 

Citroen-ov koncept električne urbane mobilnosti se zasniva se na Citroen Skate platformi koja može prevoziti više različitih nadgradnji.

Urban Collectif potpuno je novo partnerstvo koje okuplja Citroen, Accor i JCDecaux, tri francuske kompanije koje djeluju na međunarodnom nivou i prisutne su u svakodnevnom životu stanovnika gradova duž cijelog svijeta i dijele istu viziju o urbanoj mobilnosti sutrašnjice.

Imaju zajedničku ambiciju da optimizuju mobilnost kako bi svako mogao imao dio urbanog prostora za sebe i na taj način dugoročno poboljšali kvaliteu života u gradovima, poručili su.

carVertical banner - sponsored

Njihova se ambicija zasniva na inovativnom konceptu pod nazivom Citroen Autonomous Mobility Vision, koji povezuje Citroen Skate, univerzalnu platformu opremljenu naprednim tehnologijama za mobilnost, s tri potpuno nove kabine koje pružaju različite usluge: Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness i JCDecaux City Provider, a svaka od njih pruža jedinstveno iskustvo i drugačiji doživljaj grada.

 

Autonomous Mobility Vision

 

Ovaj dosad neviđeni koncept gradske mobilnosti temelji se na autonomnoj, električnoj i brzoj tehnologiji Citroena i ima za cilj omogućiti bolji protok i manje gužve u gradovima.

Citroenov doprinos u projektu jest Autonomous Mobility Vision, tehnologija koja se sastoji od: autonomne i električne platforme za mobilnost: The Citroen Skate i kabina za različite usluge i upotrebe.

The Citroen Skate

The Citroen Skate zaista može da prevozi sve kabine na zahtjev, u posebnom prometnom traku.

Kabine dizajnirane u okviru koncepta The Urban Collectif nude tri inovativne i vrlo različite usluge mobilnosti: Sofitel En Voyage, ekskluzivno iskustvo urbane mobilnosti, Pullman Power Fitness, novi način vježbanja tokom putovanja i JCDecaux City Provider, uslugu prijevoza na zahtjev.

“Citroën se bavi proučavanjem srednjoročnih i dugoročnih trendova kako bi se predvidjela očekivanja i potrebe potrošača. Vjerujemo da ovaj novi koncept marke CITROEN može redefinisati sistem gradskog prevoza: prevoz se dijeli, vožnja postaje električna i autonomna. Rješenjem koje predstavljamo u partnerstvu s kompanijama Accor i JCDecaux osmislili smo autonomnu mobilnost za sve”, poručio je Vincent Cobée, glavni direktor Citroena.

(Autonet)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.