Nekoliko poboljšanja u kvalitetu života jednog gejmera čini novi model Corsair Glaive RGB Pro dobrodošlim dodatkom.

Poput velikog broja najboljih proizvođača najboljih miševa za igru, Corsair je napravio naviku da uči na svojim greškama i ponavlja uspjeh na inteligentnim, naprednim načinima, posebno u perifernom segmentu. Corsair Glaive RGB Pro je nasljednik dugog niza slično imenovanih, stalno poboljšavanih miševa, i taj proces učenja je evidentan u pametnim poboljšanjima.

Težina bitan faktor

Prva i najkritičnija je težina. Dok većina često preferira teže miševe, Glaive je jedinica koja direktno ima koristi od blagog smanjenja težine, sve do 115g u Pro-u – skoro kao pero. Budući da je prvenstveno namijenjen MOBA i FPS tržištima, manja težina je blagodat, što olakšava njegovo prebacivanje preko podloge u napetim situacijama, kada morate reagovati na zasjedu kroz prozor ili ili udarite inenada „push“ sredinom lejna. Uprkos svom imenu, Glaive se oseća kao miš koji je dizajniran tako da bude lagan i okretan, uprkos svom dugom, širokom dizajnu.

Senzor je takođe dobio nadogradnju na PixArt PMW3391 sa 18.000 CPI. Kao i njegov prethodnik, CPI na Glaive Pro može se prilagoditi u koracima kao fini kao 1 CPI, od 100 pa sve do maksimalnog rejtinga. Stepeni CPI indikator je dobro pozicioniran u gornjem lijevom uglu jedinice tako da je lako pogledati bez prekidanja fokusa. Par CPI dugmadi je takođe dobrodošlo, što znači da ne morate da idete do kraja kroz cijeli opseg podešavanja da biste došli do vašeg trenutnog izbora.

Poboljšani bočni paneli

Još jedna velika prodajna tačka modela Glaive Pro i modeli koji su mu prethodili su zamjenjivi magnetni bočni paneli. I oni su poboljšani za najnoviju verziju, bolje nagnuti tako da odgovaraju obliku vaše ruke i prstiju i uvučeni u dobro prijanjajući senzitivni kaučuk. Ako vam se više sviđa širi oblik lijevog panela, ta opcija je dostupna u Glaive Pro, ali za one koji preferiraju uži oblik, zadana konkavna ploča je odlična opcija. Tu je, naravno, i potreban paket RGB rasvjete, a čini se da je Pro bio renoviran kako bi ublažio dio svjetlosti koja je vidljiva u prethodnom ponavljanju.

Jedini pravi problem sa ovim pokazivačem su dugmad za palac. Iako su lijepo raspoređeni i diferencirani tako da ih možete lako razlikovati čak i usred najžešće vatre, oni su previše osjetljivi. Nemoguće je dobiti jedan korak po pritisku pomoću ovih dugmadi za palce, što je nažalost problem kod Corsair miševa. Točak miša, s druge strane, je velik, teksturiran i užitak je okretati ili pažljivo prebacivati gore i dole u pojedinačnim koracima, a stalno poboljšavajući iCue softver i alat za kalibraciju površine i dalje su neprikosnoveni.