Otkrivajući svoju najnoviju inovaciju, CORSAIR predstavlja MP700 PRO, vrhunski PCIe Gen5 M.2 SSD koji je najbrži do sada u kompaniji. Ovo revolucionarno rješenje za skladištenje, koje se može pohvaliti kapacitetima do 4TB, postavlja novi standard performansi za skladište sljedeće generacije sa impresivnom sekvencijalnom brzinom čitanja od 12.400 MB/s i brzinom pisanja od 11.800 MB/s.

MP700 PRO se razlikuje ne samo u sekvencijalnim performansama, već se ističe i u operacijama nasumičnog čitanja i pisanja, postižući do 1,5 miliona čitanja i 1,6 miliona IOPS za upisivanje. Ovo prevazilazi čak i mogućnosti najnaprednijih PCIe Gen 4 diskova. Uz to, SSD osigurava dugovječnost i performanse održavajući kompatibilnost unatrag s PCIe 4.0 matičnim pločama. Izvorna podrška za Microsoft® DirectStorage poboljšava iskustvo igranja, a SSD omogućava brz prenos datoteka i učitavanje aplikacija.

CORSAIR MP700 PRO PCIe Gen5 M.2 SSD
CORSAIR MP700 PRO PCIe Gen5 M.2 SSD

Pridržavajući se industrijskog standarda M.2 2280 formata, MP700 PRO se lako instalira na širok spektar desktop matičnih ploča. Kako bi optimizirao svoje performanse, SSD ima koristi od dodatnog hlađenja. Korisnici se mogu osloniti na integrisano M.2 rješenje za hlađenje u svojoj matičnoj ploči, ili za poboljšano hlađenje, MP700 PRO nudi unapred montirani vazdušni hladnjak, koji obezbjeđuje vrhunske performanse uz efikasno upravljanje temperaturama.

Za korisnike koji traže vrhunac hlađenja i performansi, varijanta serije MP700 PRO Hydro X dolazi sa prethodno sastavljenim vodenim blokom dizajniranim za besprijekornu integraciju u prilagođene rashladne petlje. Ova konfiguracija obezbeđuje vrhunsko hlađenje, praktično eliminišući smanjenje protoka. Vodeni blok je kompatibilan sa standardnim 1/4″ fitingima, pridržavajući se CORSAIR-ovih rigoroznih prilagođenih hardverskih standarda za hlađenje.

Kao i svi CORSAIR SSD diskovi, MP700 PRO je podržan besplatnim softverom CORSAIR SSD Toolbox, koji nudi funkcije kao što su sigurno brisanje i ažuriranja firmvera zasnovana na desktopu.

Sa uvjerljivom petogodišnjom garancijom, ovaj SSD koristi snagu PCIe Gen5 tehnologije kako bi redefinirao M.2 performanse, osiguravajući brzu i pouzdanu pohranu.

 

Dostupnost

 

CORSAIR MP700 PRO PCIe Gen5 x4 NVMe M.2 SSD od 1TB i 2TB trenutno su dostupni za kupovinu preko CORSAIR web prodavnice i globalne mreže ovlašćenih prodavaca i distributera. Očekuje se da će 4TB MP700 PRO biti dostupan kasnije ove zime.

(IT mixer)