Ako ste ikada sastavljali PC konfiguraciju ili kupovali periferne uređaje za igre, velika je vjerovatnoća da ste upoznati s Corsairom kao markom. Kompanija proizvodi sve vrste hardvera za igre kao što su RAM, jedinice za napajanje računara, tastature i miševi, a sada izgleda da se Corsair proširuje i na gejmerske monitore.

Upoznajte Corsair XENEON 32QHD165, prvi monitor za igre u kompaniji koji će imati 32-inčni ekran i IPS LED panel za prikaz. Imaće QHD rezoluciju, o čemu svjedoči i njegov naziv, te 165 Hz, što opet pretpostavljamo da je i po imenu očigledno (poeni za kreativnost).

Corsair XENEON 32QHD165 - prvi kompanijin monitor za igre
Corsair XENEON 32QHD165 – prvi kompanijin monitor za igre

Monitor će se podržavat i AMD FreeSync i NVIDIA G-SYNC tako da ne morate brinuti o problemima poput sjeckanja ekrana. Njegova brza frekvencija osvježavanja od 165 Hz također će osigurati da vaše igre i svakodnevna upotreba monitora izgledaju svilenkasto glatko. Ovo je korak iznad ostalih monitora za igre koji obično nude brzine osvježavanja od 120 do 144 Hz.

Pročitajte još: Novi AMD Radeon RX 6600 XT nudi vrhunski 1080p RDNA 2 gejming za 379 dolara

Corsair je također uzeo u obzir da se ekran može koristiti za strimove i integrisao ga sa Elgato Stream Deck softverom i kompanijinim iCUE-om. S obzirom na sve nabrojano, ni cijena mu nije mala. Corsair XENEON 32QHD165 košta 800 dolara, ali ako želite, već je dostupan za kupovinu. Više informacija o samom monitoru možete pronaći na oficijelnoj stranici kompanije na ovom linku. U nastavku pogledajte video prezentaciju ovog gejming monitora.

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.