Xiaomi je, pomalo neočekivano, predstavio CyberOne, funkcionalnog robota u ljudskom obliku

 

CyberOne robot je visok 177 centimetara i težak 52 kilograma. Zovu ga Metal Bro, a dodelili su mu horoskopski znak Lav.

Tokom prezentacije, bez problema je prošetao do sredine bine, dao je CEO-u kompanije Xiaomi Lei Jun cvijet, a zatim se fotografisao sa njim.

CyberOne
CyberOne

CyberOne je drugi proizvod laboratorije Xiaomi Robotics. U avgustu prošle godine predstavili su CyberDog model kibernetičkog psa.

Humanoidni robot ima lice koje se sastoji od zakrivljenog OLED panela. Svijet oko sebe posmatra u tri dimenzije i sluša kroz dva mikrofona, pomoću kojih može da prepozna 85 zvukova i 45 klasifikacija ljudskih emocija.

Njegovo tijelo ima ukupno 21 stepen slobode. Svaka od 21 spojnica može da reaguje za manje od pola milisekundi. Gornji udovi su opremljeni aktuatorima sa izlaznim obrtnim momentom do 30 njutn metara i mogu da rade sa preciznošću do jednog njutnmetra. Noge mogu da izdrže torziju do 300 njutn metara.

CyberOne trenutno košta između 89 i 104 hiljade američkih dolara. U Xiaomi planiraju da dodaju nove mogućnosti svom humanoidnom robotu, ali još nije jasno da li će biti pušten u masovnu proizvodnju.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.