Prema kompaniji CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 video-igra je toliko velika da im je potrebno još vremena da se izravnaju sve mehanike.

 

Cyberpunk 2077, možda najveće izdanje od PC igara ove godine, nažalost je ponovo odgođen. Programeri Projekt Red predviđaju datum izlaska od 17. septembra do 19. novembra. Razlog: Igri bi trebalo još više poliranja.

„Potpuno smo svjesni da će nas donošenje takve odluke koštati vašeg povjerenje i trgovina povjerenja sa dodatnim vremenom jedna je od najtežih odluka koju programer može da donese“, objavila je kompanija u tvitu u četvrtak.

Ovo znači da drugi put igra kasni. U januaru je CD Projekt Red pomjerio datum izlaska sa aprila na 17. septembar, navodeći potrebu da se poboljšaju iskustva, iako je igra tehnički dovršena.

U četvrtak je kompanija ponovila da je Cyberpunk 2077 gotov u sadržaju i igri. „Zadaci, presjeci, vještine i predmeti; sve avanture koje Night City može da ponudi – sve je tu “, dodala je kompanija.

Jedini problem je što je ogromni svijet unutar igre. CD Projekt Red naveo je „obilje“ isprepletenog sadržaja i složenih sistema.

„Moramo pravilno proći kroz sve, uravnotežiti mehaniku igara i popraviti puno grešaka“, dodao je programer. „Ogroman svijet, znači ogroman broj stvari za glačanje, a mi ćemo potrošiti dodatno vrijeme radeći upravo na tome.“

U međuvremenu, CD Projekt RED pušta novinare da isprobaju Cyberpunk 2077 da bi dobili njihova mišljenja. Očekuje se da se prvi izgled igre prikaže 25. juna.

„Namjera nam je da napravimo Cyberpunk 2077 takav da će ostati uz vas još godinama. Na kraju, nadamo se da ste shvatili zašto smo uradili ono što smo uradili “, dodao je programer.

Pored PC-a, Cyberpunk 2077 će biti dostupan i za Xbox One i PlayStation 4.

(PCMag)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.