Pri kupovini Android telefona obično gledamo kakav je čipset, koliko su dobre kamere, koliko baterija traje, koliko košta, dok rijetko obraćamo pažnju koliko telefon ima godina osiguranu softversku podršku

 

Mnogi pametni telefoni imaju četiri ili više godina softversku podršku, ali kod Android telefona to je tek novija pojava. Zato, ako neko posjeduje tri ili više godina star telefon, vjerojatno se bliži kraju podrške. Naime, prije je bilo uobičajeno da ona traje do tri godine, u nekim slučajevima i samo dvije.

Najčešće je to bilo s onima srednje ili niže klase. Ali, činjenica je da svi prije ili kasnije dođu do softverskog kraja pa se postavlja pitanje šta da radite sa njima nakon tog trenutka.

Prva stvar koju treba da priovjerite da li je telefon dostigao kraj ciklusa ažuriranja operativnog sistema, što obično dolazi prvo, ili je proizvođač prestao pružati bezbjednosna ažuriranja. Svaki od ovih scenarija ima različite implikacije za telefon.

Ažuriranja operativnog sistema uključuju nove funkcije i najnoviju verziju Androida. Ta vrsta ažuriranja donosi novi izgled uređaja, bezbjednosna rješenja i uopšteno nove mogućnosti. Kad to prestane ne bi trebalo očajavati, jer problemi se ne pojave preko noći. Prije svega, ne gube se funkcionalnost samo zato što uređaj nije na najnovijoj verziji Androida. Ključni softver, kao Google Pay i Play Store, ali i aplikacije trećih strana, nastaviće da rade.

Takođe, starije aplikacije i dalje će da rade neko vrijeme. To je tako jer developeri obično ciljaju širu bazu korisnika, a Android i dalje podržava kompatibilnost unatrag gdje god je to moguće. Ukratko, propuštanje OS ažuriranja znači da možda korisnik neće imati pristup nekim novim funkcijama, ali i dalje će moći da pristupi većini, ako ne i svim, aplikacijama trećih strana i osnovnim funkcijama Androida.

U svakom slučaju neće biti moguće da instalirate neke aplikacije na prestare verzije Androida, odnosno, one starije od pet godina. Međutim, čak je i to prilično rijedak slučaj, jer mnoge aplikacije i dalje podržavaju širok raspon verzija Androida.

 

Bezbjednosna podrška

 

Bezbjednost je veći problem. Postojaće stara zaštita u smislu zakrpa koje ste primijenili tokom životnog vijeka uređaja, ali vaš telefon više neće biti spreman za novije prijetnje od malvera. To svakako dovodi vaše podatke u opasnost.

Upravo zbog toga brojne zloupotrebe bezbjednosnih propusta usmjerene su na starije verzije operativnih sistema, koji nemaju sve potrebne odbrambene mjere.

Što je duže prošlo od posljednjeg bezbjednosnog ažuriranja, rizikujete više ako nastavite da koristite telefon.

Google i Samsung će često pokušavati da riješe bezbednosne probleme čim se otkriju, gurajući ažuriranja van redovnog rasporeda kako bi zaštitili uređaje. Ali, vaš telefon ne ispunjava uslove za te zakrpe, osim u rijetkim okolnostima, ako je podrška za njega istekla.

Ako odlučite da nastavite da koristite telefon, minimum koji treba da uradite je da preduzmete uobičajene mjere predostrožnosti sa aplikacijama i web lokacijama. Uključite višefaktorsku identifikaciju za svoje korisničke naloge i držite ekran zaključanim.

Usprkos tome, vaš će pametni telefon – i sve što držite na njemu – biti izložen znatno većem riziku od napada.

(IT mixer)