BlizzCon počinje u novembru i prema nedavnim spekulacijama, čini se da postoji dobra šansa da Blizzard najavi Diablo 4. Da li su glasine istinite ili ne, tek treba vidjeti, ali treba istaći da su prošle godine postojale slične glasine samo da ih je Blizzard kasnije ugušio.

Međutim, čini se da postoje sve veći dokazi koji sugerišu da bi to zaista moglo biti istina. To tvrdi njemački časopis GameStar u kojem u oglasu objavljenom u časopisu za nadolazeću umjetničku knjigu sugeriše da je Diablo 4 zaista u dolasku. Naslov za oglas glasi: „Sadrži preko 500 umjetničkih djela Diablo, Diablo II, Diablo III i Diablo IV.“

Pročitajte još: Banovani na po 1.000 godina zbog diskusije o Hong Kongu

Bilo bi sigurno pretpostaviti da se zaista radi na novom nastavku Diablo 4, ali može li se to objaviti na BlizzCon-u je druga priča. Prethodni izvještaj dolazi iz Kotakua u kojem je rečeno da će Blizzard pokušati ispraviti PR katastrofu prošle godine, nagovještavajući da bi se Diablo 4 mogao pojaviti na ovogodišnjem događaju.

Trenutačno Blizzard nema većih IP-ova u radovima o kojima znamo, pa osim potencijalne ekspanzije World of Warcraft, mislimo da je nova Diablo igra vjerovatno ono što Blizzard-u treba da oduševi fanove. Informaciju za sada uzmimo sa rezervom, ali nadamo se da ćemo uskoro imati više detalja.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.