Kompanija Mcafee, jedan od lidera na tržištu kibernetičke bezbjednosti, ima i godišnju tradiciju objave imena iz svijeta poznatih koja je opasno pretraživati na internetu.

 

Alexis Bledel, ljupka djevojka iz popularne serije „Gilmoreice“, najopasnije je ime poznate osobe koju možete pretraživati u 2019. godini, objavila je kompanija za kibernetičku bezbjednost Mcafee.

Korisnici interneta koji na pretragama upisuju njeno ime imaju najveće šanse da završe na stranicama koje kriju računare viruse ili malware.

Pročitajte još: Reditelj Zvjezdanih ratova snimio film na iPhone-u 11 Pro

Drugo mjesto „najopasnijih“ drži James Corden, voditelj Late Night Showa, a treće Sophie Turner, većini javnosti poznata po ulozi Sanse Stark u hit-seriji „Igra prijestolja“.

U top 5 nalaze se još i Anna Kendrick te Lupita Nyong’o.

Svrha McAfeejeve top-liste je naglasak na opasnost od pretraživanja sumnjivih linkova na pretraživačima.

Kriminalci koriste prevarantske internetske stranice kako bi navukli lakovjerne korisnike da se izlože malicioznim sadržajima, rekao je Gary Davis, šef za sigurnost korisnika u McAfeeju.

Ključno je da korisnici nauče zaštititi svoje digitalne živote od vrebajućih kibernetičkih kriminalaca tako da dvaput razmisle prije nego što kliknu na sumnjive linkove ili preuzmu sumnjiv sadržaj, dodaje.

Prošle godine najopasnije je bilo guglati ime Ruby Rose, glumice koja posljednjih mjesec dana zabrinjava fanove svojim premršavim izgledom.

(CBS News)