Kada je Blizzard najavio Diablo 4 2019. godine, nije se mnogo znalo o igrici osim nekoliko konceptualnih umjetnosti i nekoliko tizer trejlera tu i tamo. Sada u najnovijem tromjesečnom ažuriranju igre, kompanija je otkrila dodatne detalje kojima bismo se mogli radovati u smislu sadržaja.

Prema Blizzardu, čini se da će Diablo 4 dolaziti sa pet različitih regija u igri, te će postojati više od 150 tamnica koje igrači mogu istraživati, ući u njih i boriti se protiv čudovišta. Očekuje se da će se svaka tamnica pohvaliti svojom dinamikom vremena, svjetlosnim efektima i rekvizitima kako bi se iskustvo u igrici osjećalo jedinstvenim i drugačijim.

U ovom trenutku, Diablo 4 još uvijek nema određen datum izlaska, a znajući Blizzard, moglo bi proći neko vrijeme prije nego što bude objavljen. U međuvremenu, prednarudžbe za Diablo Immortal na iOS-u su sada dostupne što sugeriše da bi uskoro mogao biti lansiran, tako da će igrači imati time da se zabave prije izlaska Diabla 4.

Kada smo kod Diablo Immortal-a, već sada se možete registrovati na zvaničnoj Diablo Immortal stranici, kako biste otključali ekskluzivne skinove na dan lansiranja igre.

Bonus video: gameplay iz igrice Diablo 4

 

U obimnom novom postu na blogu, Blizzard je podijelio seriju video snimaka koji istražuju Diablo 4 svijet. Svijet koji očigledno živi u skladu sa mračnom i opresivnom vibracijom svojih prethodnika.

Kao što možete da vidite iz video snimka ispod, razvojni tim koristi specijalne trikove kao inspiraciju za svoju vizuelnu estetiku u ovoj igri.

Prema umetničkom direktoru Krisu Rajderu, studio je gledao kako bi poboljšao svet Diabla. Koristili su Rembrantou tehniku tj. kontrolisane detalje, raspon tonova i stručno korišćenja paleta boja od strane zanatskih slikara. „Stub ‘povratka u tamu’ je prolazna linija u svemu, od tamnica do rasvjete i utjelovljuje ideju da je Sanctuary opasan i mračan srednjovjekovni gotički svijet“, izjavio je Rajder.

U nastavku pogledajte gameplay video snimak koji spaja sve klipove igre Blizzard u jednu montažu koja se lako gleda: