Kreatori animirane serije „South Park“ odlučili su da dio scenarija za posljednju epizodu napiše ChatGPT, program za vještačku inteligenciju

 

Dio scenarija serije „South Park“ za epizodu pod nazivom „Deep Learning“ napisao je program ChatGPT kompanije za razvoj vještačke inteligencije OpenAI. Cijela epizoda govori o chatbot-u, a on je generisao posljednjih nekoliko minuta.

Četvrta epizoda 26. sezone prikazuje nekoliko dječaka iz razreda dječaka Stena, koji koriste chatbot za pisanje eseja i slanje tekstualnih poruka devojčicama, a upravo završna odjava pokazuje da su je napisali Trej Parker i ChatGPT.

Ovaj program za vještačku inteligenciju (Open AI) generisao je Stenov govor, koji je uočljiv zbog svog robotskog zvuka, u kojem dječak argumentuje zašto ljude ne treba kriviti za korišćenje ChatGPT-a.

„Divovske tehnološke kompanije su te koje su uzele Open AI, upakovale ga, unovčile i gurnule ga svima nama što su brže mogle kako bi napredovale“, rekao je lik.

Kao što je već poznato, veći dio epizode napisao je Trej Parker, a on i drugi kreator serije Met Stoun već su izrazili interes za korišćenje vještačke inteligencije, budući da su zajedno osigurali 20 miliona dolara ulaganja u svoj AI studio u decembru 2022. godine.

(Sputnik)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.