Dota Underlords, igra za koju mnogi govore da je glavni uzrok smrti propale kartične igre Artifact, konačno se pojavila kroz otvorenu betu za mobilne uređaje i PC.

Igra u suštini predstavlja odgovor na Auto Chess mod koji su kreirali fanovi igre, koji sada rade na svojoj verziji igre bez ikakvog dodira sa Valveom.

Ono što ovu „zvaničnu“ igru ističe od Auto Chess moda je da je pred igračima cross-play igranje sa ostalim platformama, kao i implementiran sistem za turnire i ranked igranje.

Pred igračima je teren nalik šahovskoj tabli na kojem plasirate određene heroje i borite se protiv drugih igrača za pobedu.

Trenutno, Dota Underlords bilježi izuzetno pozitivnu reakciju igrača na Steamu, tako da ostaje samo da se prati razvoj igre kroz Early Access, kao i da li će Riotova igra, Teamfight Tactics, predstaviti ozbiljnu pretnju ili ne.

Valve je rekao da očekuje da igra ostane u ranom pristupu za „nekoliko mjeseci“, sa novim karakteristikama dodanim u redovnim intervalima.

Koje su to nove karakteristike, sigurno se pitate?

 

Četiri donje glave koje se mogu izabrati

 

Izabere se osoba Underlord iz sve šireg spiska koji odgovara vašem stilu igre. Uz jedinstvene promene koje utiču na igru, postoji i Underlord za sve.

Ranked Matchmaking. Svi počinju na dnu, ali igrajući se protiv drugih Underlordsa, vremenom se penje kroz redove i dokazuje se ko je prava osoba za vladavinu Bijele Spire.

Battle Pass. Ovo će predstaviti napredak, kozmetiku, prilagođene table i mnoštvo drugih mogućnosti za iskustvo Dota Underlords.

Sezonske rotacije. Svake sezone se oprašta od određenih Heroja, predmeta i saveza kako bi se napravilo mjesta za nove dodatke koji će oblikovati svijet Dota Underlords.

Spreman za turnir. Mora se praviti privatni lobiji i mečevi, a zatim se pozivaju gledaoci da gledaju posade Underlords.

Dnevni izazovi, nivoi i nagrade, prilagodljivi baneri „i drugi flair“, funkcija ponavljanja, i offline igra se također planiraju dodati prije lansiranja prve sezone Dota Underlords.

Čak i sa svim tim dodatnim karakteristikama koje tek dolaze, Valve je rekao da je Dota Underlords „vrlo igriva“ kao što jest, i da se preslušava između Steam i mobilne verzije (dostupna je i na Android i iOS) uživo.

(B92/IT mixer)