Dropbox je predstavio ono što opisuje kao novi integrisani radni prostor i najveću promjenu u korisničkoj istoriji.

Kompanija za skladištenje datoteka ažurirala je iskustvo Dropbox desktopa, dropbox.com i mobilnu aplikaciju, i razvila izvorne integracije sa Slack, Zoom i Atlassian.

Na strani sadržaja, Dropbox je rekao da je glavni cilj da korisnicima pruži jedan radni prostor gde se spajaju fajlovi, fragmentirani radni alati i timovi.

Kao deo tog napora, Dropbox je rekao da će korisnici sada imati mogućnost da kreiraju i čuvaju prečice za web sadržaj sa linkovima na alatima za produktivnost kao što su Trello ploče, wiki stranice i novinski članci.

Tu je i poboljšana integracija sa sadržajem G Suite, omogućavajući korisnicima da kreiraju, otvaraju, uređuju i dijele Google dokumente, listove i slajdove koji se nalaze u Dropboxu.

U međuvremenu, nova konsolidovana funkcija pretraživanja omogućava korisnicima da pretražuju datoteke koje su sačuvane bilo gde na Dropbox platformi preko jednog okvira za pretragu.

U okviru partnerstva, Dropbox je formirao izvorne integracije sa Slack, Zoom i Atlassian, stvarajući integrisane radne procese između Dropbox-a i ovih servisa.

Na primer, korisnici mogu započeti razgovore i slati datoteke na Slack kanale direktno iz Dropbox-a, kao i deliti Dropbox datoteke u okviru Slack razgovora.

Za videokonferencije, korisnici imaju mogućnost da pokrenu ili se pridruže Zoom sastanku dok pregledaju i rade na djeljenom sadržaju u Dropboxu.

Pored toga, tokom Zoom sastanka, korisnici će moći da dijele sadržaj kao što su dokumenti, slajdovi i slike iz Dropbox-a i prikazuju ih na ekranu.

Važno je istaći da su i Dropbox i Atlassian u oktobru donosili strateška finansijska ulaganja u Zoom kao dio prethodnih integracija, te se obavezali na izgradnju diferenciranih iskustava proizvoda na površinama drugih.

Danas se Dropbox udvostručio na toj obavezi, ističući da Dropbox i Atlassian planiraju da u narednim mjesecima grade duboke integracije na svojim platformama.