Ako u pretraživanju poruka na vašem iPhoneu provodite duže od dvije minute, očigledno je da radite nešto pogrešno. Appleov smartfon dolazi s vrlo korisnim alatom koji traženje sadržaja čini djelotvorno i brzo

Jeste li se ikad zatekli usred traženja neke stare SMS ili iMessage poruke i pitali se postoji li bolji način onog što vas zanima? Kako stvari stoje – da. Vaš iOS dolazi sa specijalnim alatom za pretragu aplikcija, weba, lokacija i sadržaja. Do pretrage se dolazi na dva načina i da – oba su vrlo jednostavni.

Pročitajte još: Oprezno sa SMS porukama koje šaljete šefu i izbjegavajte emotikone

 

Traženje u porukama

 

Poruke možete pretraživati u aplikaciji poruke ili putem ekrana Home. Ako poruke tražite ur aplikaciji za poruke, sve što trebate da napravite je da prevučete prstom prema dole i vidjećete veliko polje za pretragu. U njega upišite željeni pojam i vidjećete sve razgovore koji u sebi imaju tu riječ. Kada se odlučite koji razgovor želite pogledati, pritisnite prstom na njega i odmah ćete se prebaciti na dio razgovora u kojem se pretraženi pojam spominje. Pojam će biti potcrtan.

 

Ima li i drugi način?

 

Ako pojam želite pretraživati dok dok ste na ekranu Home, samo prevucite prstom prema desno i vidjet ćete polje za pretragu na gornjem dijelu prikaza. Tamo upišite pojam pronađite sve stavke pod područjem ‘poruke’. Kada pritisnete prstom na poruku koju tražite, otvorit će se aplikacija za poruke i bićete automatski prebačeni u razgovor u kojem se spominje traženi pojam.

(tportal.hr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.