Ovogodišnji E3 2019 sajam bio je prepun fantastičnih novih igara i hardvera za igrače. Sa toliko novosti, trejlera i najava. Tako da je je teško suziti izbor za nagrade Best of E3.

Međutim, svaka igra i proizvod u ovoj funkciji su trebali ispuniti sljedeći zahtjev: mora biti igriva na predstavljanju. To znači sve što je najavljeno ili prikazano samo kao trejler se ne računa. U nastavku teksta pogledajte najuzbudljivije nove igre i tehnologije koje gamespot smatra najboljima u E3 2019.

Pa počnimo redom:

 

 

Borderlands 3

 

Prošlo je sedam godina od izlaska Borderlands 2 2012. godine, tako da su fanovi nestrpljivo očekivali sljedeći ulaz Gearbox-a u popularnu „shooter-looter“ seriju. Borderlands 3 napokon dolazi u septembru.

Ključna komponenta serije Borderlands je njeno oružje, i otkrili smo da se oružje osjeća upečatljivije i da je na raspolaganju šira paleta oružja. Naime, kod sačmarice se oseti super punč i imaju snažan udarac, dok je dizajn zvuka odličan, efektivno komuniciranje teškog tupa i šoka. Još jedna važna stvar u odjelu oružja su Hyperionova oružja koja imaju različite sposobnosti kada ciljaju nišanima. Jedno oružje nasumično ispaljuje laserske zrake svakih nekoliko okidanja, dok drugi ima štit koji vraća metke u vaš magazin. Drugi je pištolj koji ispaljuje zip rakete kao svoju sekundarnu osobinu. To je sve što treba reći, čini se da je Gearbox na dobrom putu s oružjem.

Još jedna velika komponenta Borderlands-a 3 su likovi. Svi, uključujući Moze, Zane i Amaru, imaju svoj poseban osjećaj i playstyle fokusirajući se na uloge kao što su „tank“, „rogue“ i drugi koji su uravnoteženi negdje u sredini. I ne samo to, ali još jedan fini podvig sa Borderlandsom 3 je da neprijatelji prepoznaju koji lik igrate, što znači da će na različit način komunicirati sa svakim likom.

Borderlands 3 se ne osjeća kao masivano udaljavanje za seriju Borderlands, već umjesto toga nešto što je i prošireno i rafinirano, pogotovo s oružjem. Borderlands 3 izlazi 13. septembra za PlayStation 4, Xbox One i PC.

 

 

Cyberpunk 2077

Kijanu Rivs zvijezda nove igre Cyberpunk 2077
Kijanu Rivs zvijezda nove igre Cyberpunk 2077

CD Projekt RED nastavlja da pokazuje kako će biti ekspanzivan Cyberpunk 2077. Ovogodišnji E3 2019 demo predstavio je izbor igrača kroz priču i igrivost – a tu je i mnogo toga. Stabla dijaloga imaju opcije koje otključavaju na osnovu aspekata vašeg lika koji odaberete i fokusirate se na razvoj, kao što je vaša pozadina, vaše perks, sposobnosti, šta se dešava oko vas, i još mnogo toga. Na sličan način, vaša iskustva i putevi kroz misije će se razlikovati na osnovu stila igre koji odaberete i karakteristika koje odaberete za vašeg protagonista.

Takođe smo saznali više o toj priči, koja će u velikoj meri imati karakteristike Keanua Reevesa. Njegova uloga Džonija Silverhanda prvi put je otkrivena na E3 2019; ispostavlja se da je Džoni „digitalni duh“ koji se nalazi u vašoj glavi, što ga čini nešto kao Tyler Durden iz Fight Cluba ili Joker iz Batmana: Arkham City. To znači da ćete dobiti puno Keanu-a dok gradite svoj put kroz Night City, a CD Projekt RED je rekao da odnos koji oblikujete sa Johnnyjem je veliki dio priče. Sam Keanu je bio kul, ali u kombinaciji sa svim izborima i raznolikošću Cyberpunk 2077 čini se da nudi u priči i igrivosti.

 

 

Bleeding Edge

Igra Bleeding Edge
Igra Bleeding Edge

Ninja teorija ima neverovatan rekord za proizvodnju akcionih igara sa pričom, sa izazivačkim ulogom likova. Igre kao što su DMC: Devil May Cry i Hellblade su neke od najboljih naslova za programere, a obje su definisale određeni poseban stil. Međutim, zauzimaju značajno drugačiji put sa svojom nadolazećom multiplayer igrom Bleeding Edge, koja rekonfiguriše njihovu sklonost stilskim akcionim igrama i stavlja je u kalup timskog borca.

U suštini, Bleeding Edge je konkurentna igra preko Overwatch-a. Sa ekipom scrapera podeljenih u tri klase ubica, podrška, odbrana (assassin, support, defense), vi i vaš tim ćete zarobiti teritoriju i iskoristiti svoje vještine da biste pobedili konkurenciju. Osjećaj je kao da ste rođeni u Bleeding Edge, a dodir Ninja teorije za borbenu reakciju i živopisne vizuale ovdje je na punom prikazu. Lista boraca poseduje vizuelno impresivne i emotivne likove, a Bleeding Edge je svakako jedna od zabavnijih i uzbudljivijih igara koje dolaze u Xbox One.

 

 

 

 

Control

Igra Control
Igra Control

Najnovija igra iz Remedy, studio koji stoji iza igara kao što su Max Payne, Alan Wake i Quantum Break, i dalje nas impresionira. Ako postoji jedna stvar u kojoj je studio dobar, to je da stvara zanimljive scenarije za snimanje iz trećeg lica, a „Control“ izgleda da se duplira na ovoj tradiciji. Igra vas stavlja u ruke Jesse Faden, direktorice Federalnog biroa za kontrolu, agencije koja se bavi proučavanjem zakona fizike. Pratićete je dok istražuje sjedište agencije u New Yorku, ali čak i nakon što je u proteklih nekoliko godina ugledala brojne demo snimke, u narativu postoji jaka misterija.

Velika raznolikost neprijatelja i situaciju u areni, čini manipulaciju Jessenim raznovrsnim alatima i sposobnostima nimalo lakom. Postoji je neverovatno fantastičan, fluidan osećaj korišćenja telekinetičkih sposobnosti da skokne okolo, pokupi predmete i otvori napade na neprijatelje, u kombinaciji sa prebacivanjem vašeg pištolja za promenu oblika između različitih režima da ih završi. To je vrsta borbenog dizajna koji vas čini gladnim za još borbe, i možda to nije iznenađujuće što dolazi iz Remedy-a, ali je ipak jedan omiljenih naslova na E3 2019.

 

 

 

 

Doom Eternal

Igra Doom Eternal
Igra Doom Eternal

Teško je zamisliti kako bi Doom mogao iznenaditi nakon neočekivano neverovatnog restarta iz 2016. godine, ali Doom Eternal još više gura franšizu. Mnogo veći naglasak se stavlja na upravljanje resursima, krećući se brzo, i što smo još više divlji Doom Slayer.

Doom Guy ima toliko mnogo trikova u rukavu ovog puta, poput bacača granata na ramenu i bacača plamena. Ali osnovni arsenal se promijenio na smislene načine. Legendarna dvokrilna sačmarica sada ima kuku koja će vas lansirati prema neprijateljima. Alternativna paljba borbene puške je ljepljiva granata, a teški top djeluje i kao neka vrsta snajperske puške. I nećete preživeti bez konstantnog korišćenja „spejsa“.To je sve u službi pružanja dodatnih alata za izazove s kojima se suočavate u igri, jer su se demoni promijenili.

Neprijatelji nisu samo agresivni i neodoljivi; ne radi se samo o puhanju kroz gadne demone, već o upravljanju neumoljivim talasima neprijatelja sa njihovim jedinstvenim sposobnostima. Možete ispucati određene dijelove demona da bi obuzdali njihove najjače napade, kao što je pištolj Arachnotrona vezan za njegov rep. Doom Eternal je sve o stvaranju gustih, izazovnih borbenih arena, i iz našeg iskustva, to je đavolski uspjelo.

Ne možete se više osloniti na držanje oružja. Doom Eternal zahtjeva od igrača da koriste sve što im je na raspolaganju, i nikada ne prestajete dok ne okončate pakao na zemlji.

 

Dying Light 2

Igra Dying Light 2
Igra Dying Light 2

Sa brzim tempom parkura i brutalnom borbom za nekoliko stepeni, Dying Light 2 unapređuje mnoge sisteme definisanja prethodne igre. Ali u masivnoj promeni od originala, ona se više oslanja na svoju reaktivnu izgradnju svijeta, sa mnogim ključnim izborima koji zauvijek mijenjaju stanje u svijetu. Nakon događaja iz Techland-ove igre iz 2015. godine, infekcija se proširila globalno, a u 15 godina od prvobitne priče, svijet se vratio u „moderno mračno doba“. Sa ljudskim frakcijama koje se bore za jedan od posljednjih gradova, novi protagonist mora da se bori sa rastućom infekcijom dok preživi neprijateljske „nemrtve“ u otvorenom svijetu.

Bili smo veliki obožavatelji originalne igre, i zaista je impresivno gledati koliko je rast nastavio nad svojim prethodnikom. Igranje od trenutka do trenutka Dying Light je i dalje netaknuto nastavkom, ali sada uvodi te mehanike u priču koja se razvija. Mnoge različite interakcije koje smo videli u demo verziji mogle bi nepovratno da izmene tok priče, čak i zauvijek mijenjajući sam izgled mape. Nastavak održava osjećaj brzine i slobode parkour-ingom preko krovova, sa zaraženim i drugim neprijateljskim ljudima za vašim petama.

 

 

 

Final Fantasy VII Remake

Igra Final Fantasy VII Remake
Igra Final Fantasy VII Remake

Već neko vrijeme je poznato da će Square Enix promijeniti i preoblikovati većinu originalnog iskustva. Od dijaloga do borbe, ova nova verzija Final Fantasy 7 je zaista veoma različita u odnosu na igru ​​iz 1997. godine. To je takođe, barem do sada, veoma dobro napravljeno.

E3 2019 demo je postavljen u Mako Reactor No. 1, elektrana koju Cloud i Barret eksplodiraju na početku igre. Ali, naravno, prvo se moraju boriti protiv impozantnog šefa Sentinel Scorpion. Ova bitka je nezaboravna za sve one koji su upoznati sa originalnom igrom, i ona je iskorišćena na način koji koristi prednosti borbe u stvarnom vremenu i tradicionalnog komandnog sistema zasnovanog na meniju. Iako će bez sumnje biti ljudi koji žele da remake bude što vjerniji, ovaj novi sistem je brz i fluidan, i ne traje više od nekoliko minuta da bi se dobio. Kada jednom klikne, brzo smo zaboravili sve što je Final Fantasy 7 i potpuno prihvatio ono što može biti. Preoblikovanje igre kao što je Final Fantasy 7 je rizično nastojanje, ali je jasno da Square Enix ulaže mnogo napora da ga oživi za fanove i revitalizira je za modernu publiku.

 

 

 

Final Fantasy XIV: Shadowbringers

Igra Final Fantasy XIV: Shadowbringers
Igra Final Fantasy XIV: Shadowbringers

Razlog širenja Shadowbringera je toliko značajan za MMORPG Final Fantasy XIV zato što donosi mnoge promjene u osnovnu formulu zajedno sa mnoštvom novih sadržaja. Nova područja kao što su Il Mheg i The Crystarium su bujni, živahni svjetovi nude drugačiji tip atmosfere, a sljedeća potraga ima za cilj da dotakne prošlost igre na smislene načine.

Međutim, predstojeći rolovi – Gunbreaker i Dancer – daju igračima nove načine borbe. Gunbreaker donosi elegantnu i efektivnu opciju za ulogu Tank-a, a to je odličan dodir za ljubitelje Final Fantasy VIII, dok Dancer vrti ulogu DPS-a tako što može da podrži / udalji druge članove partije u pseudo-ritmičkom mehaničaru. Čak i uključivanje Viera i Hrothgar rasa nudi više estetskih opcija za vaše likove. Pored toga, Trust sistem čini Dungeon pristupačnijim implementiranjem AI timskih kolega – ali to takođe čini da su Scions (ključni likovi u priči) mnogo više uključeni. Sporedni zadaci (side quests) će se proširiti sa nivoom igrača, a Role quests dodaju još jedan sloj tradicionalnoj progresiji priče.

Shadowbringers je treća ekspanzija u FFXIV-u, ali još uvijek donosi važne promjene i uzbudljive dodatke već i onako gustom MMORPG-u.

 

 

 

 

Gears 5

Igra Gears 5
Igra Gears 5

Gears 5 nastavlja naslijeđe Microsoftovog Xbox trećeg lica. Kao treću igru ​​koju su razvili Gears of War veteran Rod Fergusson i njegov tim u Koaliciji, Gears 5 izgleda da se ponavlja u serijama na sve prave načine. Microsoft nije raspravljao o single-player-u na E3 2019, ali je predstavio novi PvE režim koji se zove Escape.

Gear of War je poznat po masovnom popularnom Horde co-op modu, koji je postao fenomen. Međutim, Escape mod se proširuje nakon kooperativne akcije u prethodnim Gears igrama, nudeći složenu, nijansiraniju brzu akciju. Na mnogo načina, Escape preuzima formu herojskog strelca tako što dodeljuje igrače određenim razredima u timu – svaki sa naoružanim jedinstvenim specijalnim sposobnostima – dok se bore protiv neprijatelja i obezbeđuju put od zaražene košnice. Klase karaktera nisu novi koncept za seriju, ali napetost zbog potrebe da pobjegne i brani svoj tim pružila je mnogo strateških užitaka i veselu saradnju.

Ako Koalicija može prožeti ostatak Gearsa 5 osvježavajućim idejama kao što je ova, onda bi to mogao biti povratak u formu koju je serija već neko vrijeme trebala.

 

 

 

The Outer Worlds

Igra The Outer Worlds
Igra The Outer Worlds

Spoljni svjetovi ne izmišljaju točak. Igra izgleda kao da ima slične likove i zadatke za Fallout: New Vegas. Nije da je to loša stvar. Nakon fijaska koji je bio Fallout 76 na lansiranju, lijepo je što možemo očekivati ​​igru ​​koja donosi single-player. NPC-punjeno Fallout-ovo iskustvo koje znamo i volimo. The Outer Worlds ne moraju da rade ništa bitno drugačije.

Ako su vas Fallout 3, New Vegas i 4 prošli, onda The Outer Worlds predstavlja odličnu priliku da naučite zašto te igre imaju tako žestoke nastavke. Iako odlična pripovijedanja o Obsidian Entertainment-u nisu bila izložena za E3 2019 demo Outer World-a – narativni i jednostavni test moralnosti nije bio ništa što do sada nismo vidjeli desetak puta. Naknadni intervjui s programerima otkrili su Sistem grešaka The Outer Worlds-a mogao bi predstaviti neke fascinantne nove načine igranja kroz pokušanu i istinitu formulu. Sistem greške u igri je intrigantna dinamika rizika i nagrađivanja za to kako angažujete mnoge svjetove. Pustite dovoljno štete dok se udarate po glavi i dobićete trajni potres, manu koja smanjuje vašu inteligenciju i otežava izradu određenih predmeta i oružja.

S tim u vezi, svaki Flaw (greška, mana) dolazi i sa perksom. Permanent Concussion otključava „glupe“ opcije dijaloga, na primjer, dajući vam više načina za navigaciju u razgovoru. Osim u najtežim poteškoćama u Outer Worlds-u, svaka greška je opcionalna, tako da možete odlučiti da li „buff“ koji on pruža vrijedi „nerf“. Jednom kada se odlučite za „Flaw“ ili manu po naški, ona ostaje sa vama za ostatak vaše igre. To je interesantna osobina za koju bismo željeli da smo zaista mogli da vidimo reprodukciju, ali zvuči kao da je to nešto što će otvoriti potpuno nove tipove karaktera.

 

 

 

 

E3 2019: Sega Genesis Mini

Sega Genesis Mini
Sega Genesis Mini

Genesis Mini je bio istaknuti dio Sega štanda na E3 2019. Vijest o M2-ovom angažmanu kao studiju koji je odgovoran za emulaciju softvera Mini je prvi znak da bi novi Genesis mogao biti vrijedan brige nakon svega, utišavajući većinu skepticizma koji je proizašao iz prethodnih loše napravljenih Genesis sustava od strane manje uglednih timova.

Genesis Mini je moderan sistem, sa elegantnim menijima i opcijama za prilagođavanje doživljaja. Ali kada ste u igri, izgleda kao pravi, stari, posao. Štaviše, ohrabrujuće je znati da Sega želi da ove igre, od kojih su mnoge regionalne ekskluzive, uživaju novu publiku koja nikada nije imala priliku. Svaka igra se može prevesti na više jezika. Genesis Mini se formira kao solidan proizvod koji će zadovoljiti standarde zaljubljenika u retro igre i ponuditi nešto novo ljudima koji jednostavno žele ponovno proživjeti slavne dane otkrivanja novih igara za Sega Genesis.

 

 

 

 

E3 2019: Star Wars Jedi: Fallen Order

Igra: Star Wars Jedi: Fallen Order
Igra: Star Wars Jedi: Fallen Order

Ono što je EA pokazao u Star Wars: Jedi Fallen Red u toku njegove strima možda nije bio najbolji pokazatelj ukupnog iskustva. Ako to gledate, igra izgleda kao uzbudljiv, visoko-oktanski akcioni naslov u istom duhu kao nešto nalik na Naughty Dog’s Uncharted. Međutim, nekim učesnicima E3 2019 je dato vrijeme da se upuste u igru ​​u demo igri iza zatvorenih vrata i dobiju osećaj kako se bori sa svetlosnim mačem.

Programer Respawn Entertainment-a koristio je izraz „zamišljena“ borba da opiše svoju mehaniku i to znači sporiji tempo borbe svjetlosnim mačem. Akcije su osmišljene tako da se više uzmu u obzir, tako da protagonist Kal može da koristi svoje snage za obuku i sposobnosti da kontrolišu arenu oko sebe i mijenja izglede u svoju korist.

Naravno, pored borbe poput Dark Souls-a, postoje i bombastične filmske sekvence koje možete očekivati. Cal je prikazan kako se penje uz stranu AT-AT-a, otima ga i izaziva pustoši Imperiju da bi spasio Wookie pobunjenike.

 

 

 

 

E3 2019: Tom’s Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Igra: Tom's Clancy's Ghost Recon Breakpoint
Igra: Tom’s Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Iako je najavljen pre nego što je zvanični E3 počeo sa radom 2019. godine, Ghost Recon: Breakpoint iz Ubisoft-a je ipak uspeo da uđe u top E3 2019 igara. U nastavku Wildlandsa vidi se jedan od najvećih saveznika Duhova, Cole D. Walker (John Bernthal) koji odlazi u ludnicu i osniva vlastitu elitnu vojnu jedinicu, ulazi u posao sa dronom. Naravno, na drugom duhu (a to ste vi!) je da ga zaustavi.

Breakpoint se ne osjeća baš kao divlje izdanje iz Wildlandsa, ali se čini da se znatno poboljšava od mnogih mehanika svog prethodnika, zahtijevajući da više pažnje posvetite onome šta radite. Neprijateljske jedinice su agresivnije, a vi ste krhkiji. Moraćete da izbegavate previše ranjavanja, i da se izliječite, a takođe ćete morati da iskoristite „bivouacs“ (privremene kampove) da se oporavite dok prelazite otvoreni svijet. Moraćete uložiti više truda u nečujno i pametno igranje – uzimanje vatrenog oružja nije nemoguće, ali resursi su ograničeni i sigurno se osećao kao teška borba protiv mnogo veće i moćnije sile.

Breakpoint takođe uvodi novi sistem „loota“ za svoje oružje i opremu – stvari kao što su pištolji, ghillie odela i komadi oklopa padaju sa neprijatelja i imaju različite statistike povezane sa njima na RPG-u.

Breakpoint ostavilja pozitivan utisak o seriji koja se vraća na zahtjevniju vojnu taktiku. Jon Bernthal takođe ne boli – čini se da bi naglasak na njegovoj ličnosti mogao biti zanimljiviji negativac. Takođe, doveo je psa na konferenciju za novinare u Ubisoftu, i to je bilo jako dobro.

 

 

 

 

 

E3 2019: Watch Dogs: Legion

Igra: Watch Dogs: Legion
Igra: Watch Dogs: Legion

Ubisoft Toronto pomjera centralne ideje Watch Dogs-a mnogo dalje sa Watch Dogs Legion. Smještena u budućem Londonu gdje se ekonomija srušila, vlada nije uspjela a privatna vojna korporacija je preuzela vlast. Dronovi naseljavaju nebo. Vaš posao je da podignete otpor u borbi protiv države nadzora i ponovno zauzmete grad. To činite tako što regrutujete ljude za svoj cilj – bilo koje ljude. Cjelokupna populacija Londona ima potencijal da bude član DedSec-a ako radite na tome da ih regrutujete. I kada budu u vašem timu, postaju likovi koji se mogu igrati.

To je sistem karaktera koji čini Legiju Watch Dogs tako impresivnom. Svaki lik na svetu oseća se različito, sa sopstvenim sposobnostima, prednostima i manama koje ih čine korisnim (ili ne toliko korisnim) vašem hakerskom kolektivu. Koristeći „Profiler“, jedan od glavnih uređaja Watch Dogs-a, možete vidjeti čitavu gomilu informacija o bilo kom karakteru, uključujući njihove rutine i probleme s kojima se suočavaju u njihovim životima. Pomozite im da izađu na kraj s tim problemima (kao što su izlaženje na kraj sa zelenašima ili izbavljanje rođaka iz zatvora) koji će podići svoje mišljenje o DedSec-u, što ih onda može učiniti regrutnim. Možete se slobodno prebacivati ​​između vaših regruta i oni se pojavljuju u „cutscenes – prekidima scene“ i razgovaraju jedni s drugima na radiju, čineći bilo koji slučajni NPC potencijalno glavni lik priče. To je izuzetno hladan, dubok sistem tehnologije koji se osjeća kao da prolazite kroz njegovih pet priča sa svojom specifičnom ekipom likova.

 

 

 

 

 

E3 2019: Wolfenstein: Youngblood

Igra Wolfenstein: Youngblood 
Igra Wolfenstein: Youngblood

MachineGames ‘rebooted Wolfenstein serija je uspostavila pedigre developera sa kreiranjem snažnih snažnih pucačina sa mnogo opcija za kretanje kroz nivoe i napadanje neprijatelja. Youngblood hvata osećaj Wolfenstein-a o budžetskom co-op naslovu, gde možete da radite zajedno sa prijateljem ili AI pratiocem da uništite tonu nacista. Stealth je i dalje održiva opcija, kao što je dual-wielding par monster oružja i cijepanje protivnika. Ali MachineGames je dodao mnogo elemenata koji čine timski rad esencijalnim. Uprkos RPG fokusu, Youngblood se oseća kao arkadna verzija Wolfensteina koja je malo lakša i pristupačnija, a istovremeno zadržava izazov ostalih igara iz serije.

Najbolji dio, međutim, su dva nova lika Youngblood koja uvodi u porodicu Wolfenstein. Soph i Jess su BJ Blazkowicz i Anyine blizanke. Oni nisu samo dobro utrenirani „bad-asses“ kao i njihovi roditelji, oni su također smiješni, neiskusni momci sa zabavnom i zabavnijom vezom. Druženje sa blizancima je ono što zaista podiže Youngblood, ali njegova kooperativna igra i velika gomila opcija za prilagođavanje su takođe dobro vrijeme.