Jedan od najvećih gejming događaja u godini, E3, zvanično je otkazan zbog zabrinutosti oko masovnog širenja Covid-19 (Korona) virusa.

Iako je ESA (Entertainment Software Association) početkom marta potvrdila da će se E3 održati po planu, nakon konsultacije članova odbora promenjena je odluka, kako ne bi ugrozili zdravlje i sigurnost svojih fanova, radnika i izlagača.

Prošle godine je ovom događaju prisustvovalo 66,000 ljudi, što je najmanji broj još od 2016. godine. Prije dve godine, skupilo se preko 70,000, što i dan danas drži rekord još od osnivanja 1995. godine.

E3 je samo još jedan u nizu veliki gejming i esports događaj koji je otkazan u posljednjih par nedjelja. Drugi najveći LoL turnir u godini, Mid-Season Invitational je takođe odložen, kao i korejska LCK liga. Mnogi događaji se trenutno igraju bez publike, kao što je bio slučaj sa IEM-om u Katovicama, tako da ne bi bilo čudno da ove godine gledamo sve veći broj online turnira.

ESA je takođe potvrdila da će fanovima i učesnicima u potpunosti vratiti novac.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.