Kako popularnost kriptovalute raste, nije iznenađujuće vidjeti da sve više kompanija počinje da je prihvaća kao oblik plaćanja. Za one koji često kupuju na eBayu, možda ima dobrih vijesti na tom planu.

Prema intervjuu za TheStreet, izvršni direktor eBaya Jamie Iannone je nagovijestio da bi podrška za kriptovalute mogla doći. Prema Iannoneu, „Upravo završavamo našu tranziciju na upravljanje plaćanjima gdje sada direktno upravljamo obimom od 85 milijardi dolara na našoj platformi. To nam daje mogućnost da otvorimo nove oblike plaćanja.”

Pročitajte još: Amazon i Visa postigli dogovor

Iako Iannone ne potvrđuje eksplicitno podršku za kriptovalute, izvršni direktor je to nagovijestio rekavši da oni pokušavaju više privući generaciju Z. “Otvorili smo Google Pay i Apple Pay. Imamo partnerstvo sa Afterpay-om u Australiji, što je platforma koja se dopada generaciji Z, a to je platforma buy now pay later na tržištu.”

Iannone napominje da trenutno kripto plaćanja nisu podržana na eBayu, ali kaže da se očekuje da će više detalja biti otkriveno 10. marta gdje će se više razgovarati o stvarima poput plaćanja. Za one od vas koji možda poseduju priličnu količinu kriptovaluta, ovo bi mogla biti dobra vijest jer bi predstavljala još jedan način da ih potrošite ili čak zaradite od toga.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.