Fortnite Impostors mod donosi gameplay kakav smo navikli od Among Usa. U igri učestvuje maksimalno deset igrača – 8 agenata i 2 uljeza

 

Epic Games je predstavio Fortnite Impostors mod u kojem je način igre sličan kao i u Among Us. Among Us je zanimljiva i zabavna igri u kojoj uživaju milioni, a razvio ju je studio Innersloth sa samo četiri zaposlena.

U ovom modu igranja Fortnite-a sudjeluje maksimalno deset igrača. Većinom su to agenti koji moraju sarađivati i izvršavati razne zadatke, ali među njima se nalaze i dva uljeza.

Igrači su raspoređeni na posebnoj mapi, a svaki agent će morati da obavlja posebne zadatke. Niko ne zna ko su uljezi među njima i pokušaće da u toku igre to otkriju. Svrha uljeza je da cijelo vrijeme sabotiraju uspjeh grupe i ujedno pokušavaju da ubiju agente. Agenti povremeno mogu međusobno da glasaju o potencijalnim uljezima u grupi.

Maksimalan broj igrača koji može učestvovati u igri je deset, a iako je minimalan broj igrača samo četiri, iz Epic Gamesa preporučuju ipak deset igrača jer je tako bolje iskustvo igranja.

Igrači mogu da naprave privatnu sobu u kojoj mogu učestvovati samo prijatelji ili mogu da se pridruže igri s nepoznatim osobama, kao i u klasičnom Fortnite-u.

Objavu Impostors moda u Fortnite-u komentarisali su i iz Innersloth-a. Kažu da bi bilo zaista kul da su ih iz Epic Games-a kontaktirali oko saradnje na novom modu igranja Fortnitea, ali o Impostors modu saznali su tek nakon što je objavljen. Za IGN su otkrili da u posljednje vrijeme sarađuju s nekim nezavisnim developerima, a tome će naknadno objaviti više informacija.

(IGN)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.