Ruska televizijska serija „Epidemija“ (u SAD prevedena kao „To The Lake“) našla se na listi 10 najboljih stranih serija koje se emituju na platformi Netflix u Sjedinjenim Državama, čime je postala prvi ruski projekat koji se našao na toj listi

 

Netflix je predstavio 10 najboljih stranih serija krajem 2020, a Među njima je i serija iz Rusije „Epidemija“ , koja je premijerno prikazana na Netflix-u u oktobru u kategoriji originalnih serija.

Dvije nedjelje je bila najgledanija na platformi“ rekli su iz producentske kuće 1-2-3 Production, koja je radila na projektu.

Glavni producent serije, Bjelorus Valerij Fjodorovič, pozdravio je vijest izražavajući uvjerenje da su poslije „uspjeha u Sjedinjenim Državama, najvažnijem regionu za Netflix, (…) ruske serije tražene u cijelom svetu“.

U Rusiji je serija od osam epizoda premijerno prikazana u novembru 2019. godine, pod naslovom „Epidemija“.

Nakon objavljivanja u Rusiji, Netflix je otkupio prava na seriju za 1,5 miliona dolara, navodi ruski list Kommersant.

 

Epidemija vlada Moskvom

 

Stanovnici Moskve zaraženi su nepoznatim smrtonosnim virusom, čiji su glavni simptomi kašalj i promjena boje očiju, a nakon tri do četiri dana nastupa smrt. Niko ne zna kako se oduprijeti infekciji.

Glavni grad države prekrila je epidemija, postepeno ga pretvarajući u grad mrtvih: nema struje, novac je izgubio vrijednost, posvuda vlada haos i bezakonje. Okupljaju se bande pljačkaša, mediji paničare i oni koji još nisu zaraženi očajnički se bore za hranu i benzin. Grad je u karantinu; svi ulazi u njega su zatvoreni.

Grupa ljudi pokušava da pobjegne od pandemije, krećući se od Moskve do jezera smještenog u regionu Karelije.

(Sputnjik mundo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.