Nakon što je u februaru ukinuo korisnike Google Hangouts za Workspace, Google sada počinje proces migracije besplatnih, ličnih korisnika Hangouts-a na Chat

 

U saopštenju objavljenom na njegovom blogu, Google kaže da će ljudi koji i dalje koriste mobilnu aplikaciju Hangouts vidjeti upit da pređu na Chat.

Što se tiče korisnika koji koriste Hangouts u Gmail-u na webu, Google kaže da neće početi da podstiče korisnike da pređu na Chat do jula. Hangouts će ostati upotrebljiv na svom desktop sajtu do novembra, a Google kaže da će upozoriti korisnike „najmanje mjesec dana“ pre nego što počne da usmjerava Hangouts sajt na Chat.

Zbunjujuće, Google Chat nije ista stvar kao GChat (ili Google Talk), koji je Google zauvijek prekinuo ranije ovog mjeseca. Kompanija je prvo nagovijestila svoje planove za prelazak korisnika sa Hangouts-a na Chat 2018. i učinila ovu funkciju besplatnom za sve korisnike 2020. godine.

Ako još uvijek koristite Hangouts, Google bi trebalo da automatski prenese vaše postojeće razgovore u Chat. Kompanija vam takođe daje mogućnost da koristite svoju uslugu Takeout da preuzmete kopiju svojih Hangouts podataka prije nego što se zvanično ukine u novembru.

Da bi podstakao korisnike da pređu na Chat, Google kaže da uvodi nekoliko novih funkcija, uključujući mogućnost upućivanja direktnih poziva, kreiranja nizova u liniji u Spaces, kao i dijeljenje i gledanje više slika.

(TheVerge)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.