Ukoliko vam se desi da obrišete neku bitnu poruku iz iMessage aplikacije na svom iPhone-u, ne brinite, postoji način da je vratite.

Prije nego što je stigao iOS 16, morali biste da iskoristite bekap kako biste vratili ovu poruku. Srećom, ovo više nije slučaj, i možete to da učinite direktno iz aplikacije – mada postoji „kvaka“.

Sve vaše obrisane poruke mogu se naći u iMessage aplikaciji. Dovoljno je da otvorite samu aplikaciju, zatim u gornjem lijevom uglu „Edit“ i onda „Show Recently Deleted“.

Ovdje ćete vidjeti listu dopisivanja koja ste nedavno obrisali, kao i koliko je dana ostalo dok ne nestanu potpuno iz vašeg telefona. Moći ćete, međutim, da vidite samo ono što ste obrisali u prethodnih 30 dana, pa morate brzo da reagujete, prenosi b92.

Takođe, nećete moći da vidite same poruke, pa ćete morati da prepoznate o čemu se radi na osnovu broja telefona ili imena kontakta. Jednom kad ih vratite, naravno, moći ćete da ih pročitate kao i ranije.

Ako hoćete da vratite neku poruku, dovoljno je da je obilježite, zatim odaberete „Recover“, pa „Recover Message“. Možete da ih vratite i sve odjednom – samo odaberite opciju „Recover All“.

Vaše vraćene poruke će se pojaviti hronološkim redoslijedom, pa ako ih već imate dosta u inboksu možda ćete morati malo da skrolujete da biste ih pronašli.