Google Meet nova funkcija Full HD rezolucije je podrazumijevano isključena, a da bi prešli na nju tokom video poziva, korisnici moraju da ispunjavaju određene uslove

 

Google je najavio da će sada korisnici Google Meet-a moći da uživaju u rezolucijama do 1080 piksela, tj korisnicima stiže nova funkcija Full HD rezolucije tokom video poziva. Ranije je ova rezolucija bila ograničena na 720p ili HD rezoluciju.

Google je u postu na blogu objasnio da je ova rezolucija dostupna na webu kada se koristi kompjuter sa kamerom od 1080p i dovoljno računarske snage u sastancima sa dva učesnika. To znači da bi vaš kompjuter trebalo da ima web kameru sa mogućnostima Full HD rezolucije da bi ova funkcija, između ostalog, funkcionisala. Google je takođe naveo niz drugih zahtjeva da bi ova funkcija radila optimalno.

„Imajte na umu da je potreban dodatni propusni opseg da biste mogli da šaljete video od 1080p — Meet će automatski prilagoditi rezoluciju ako je propusni opseg uređaja ograničen“, napisao je Google u postu na blogu.

Nova funkcija Full HD rezolucije je podrazumijevano isključena, piše Techlusive. Da bi prešli na bolju rezoluciju tokom video poziva, korisnici koji ispunjavaju uslove će morati da izaberu funkciju kada se to od njih zatraži prije nego što uđu na sastanak. Alternativno, korisnici takođe mogu da uključe ili isključe ovu funkciju preko menija podešavanja u Google Meet-u.

 

Ko će moći da je koristi?

 

Google kaže da je mogućnost strimovanja videa u Full HD rezoluciji tokom video poziva na Google Meet-u dostupna za:

  • Google Workspace Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Education Plus
  • Enterprise Essentials
  • Frontline klijente

Ova funkcija je takođe dostupna Google One pretplatnicima sa 2TB ili više prostora za skladištenje sa odgovarajućim uređajima.

Međutim, korisnici Google Workspace Essentials, Business Starter, Education Fundamentals, Frontline, Nonprofits i G Suite Basic i Business nemaju pristup ovoj funkciji. Google takođe kaže da korisnici sa ličnim Google nalozima nemaju pristup ovoj funkciji.

Što se tiče dostupnosti, Google kaže da je počeo sa uvođenjem podrške za Full HD video pozive svim korisnicima koji ispunjavaju uslove i da se očekuje da će uvođenje završiti u roku od nekoliko nedjelja.