Nova iQOO Neo 8 serija bi trebala biti objavljena ovog mjeseca i izvještaji su da će to biti prvi uređaj u kojem se nalazi Mediatekov novi Dimensity 9200+ čipset. Štaviše, broj modela V2302A serije Neo 8 nedavno je sertifikovan od strane CCC-a, što potvrđuje da će uređaj biti opremljen punjenjem od 120W. Ovo nije nova karakteristika, jer je punjenje od 120W već bilo dostupno u iQOO 5 Pro, koji je izašao prije skoro tri godine. Ova moćnu tehnologiju punjenja osigurava napajanje od 20V/6A.

Takođe je sertifikovan i S17e uređaj sa 80W punjenjem, što je napredak u odnosu na prethodne S modele. Također je vrijedno napomenuti da je iQOO Neo 8 serija testirana na Geekbench-u prošle sedmice, a već neko vrijeme znamo da će uređaj imati opciju od 16 GB RAM-a. Ovo će biti značajno poboljšanje u odnosu na prethodne uređaje iz serije.

Sada, sve što je preostalo je da vivo brend službeno otkrije datum lansiranja i počne objavljivati teasere. Ovo će kupcima dati bolju predstavu o karakteristikama uređaja i šta mogu očekivati na dan lansiranja.