Metina Threads platforma uskoro dobija nove funkcije koje uključuju: „alt-text“ opciju, naprednu pretragu, novi taster za pominjanja…

 

Threads platforma za razmjenu poruka dobila je nove funkcije koje će da olakšavaju korišćenje servisa. Uprkos smanjenoj zainteresovanosti za platformu u ovom trenutku, Meta i dalje radi na razvoju platforme dodavajući nove funkcije i pripremajući prvu web verziju.

Bolja integracija sa Messages-om. Ovo je novina posebno posvećena iOS korisnicima. Ovo vam omogućava da pregledate veze koje se dijele samo unutar aplikacije Messages na iPhone i iPad uređajima, kada dotična web stranica preusmjerava na publikaciju Threads. Možemo otkriti favicon koji odgovara fotografiji profila korisnika koji je podijelio sadržaj, kao i početak teksta istog.

Napredna pretraga je karakteristika koja je u razvoju prema izjavama vlasnika Threads-a. Takav alat bi zaista dobro došao, jer je danas moguće pretraživati ​​korisnička imena samo preko polja namijenjenog za ovu svrhu. Nemoguće je, dakle, pokušati povratiti i najmanji niz znakova ili najmanju sliku. Međutim, ovo bi moglo omogućiti Meti da prikupi još više ličnih podataka o svojim korisnicima. Ti podaci se predstavljaju kao glavni izvor prihoda kroz njihovu korisnost za oglašivače.

Opcija „Send on Instagram“ korisnicima omogućava da svoj Threads sadržaj objavljuju direktno u Instagram DM-ovima, preko „Send“ tastera.

Uz ovo, prilagođena „alt-text“ opcija omogućava korisnicima Threads-a da dodaju (ili izmijene postojeći auto-generisani) alternativni tekst za fotografije i video, pre uploadovanja tog sadržaja.

Novi taster za pominjanje omogućiće lakše tagovanje profila u korisnikovim Threads objavama. Na kraju, Platforma olakšava verifikovanje identiteta korisnika na fediverse platformama, kao što je Mastodon.

Pored svih ovih novih funkcija Mark Zuckerberg je upravo najavio dolazak prve web verzije za Threads. Međutim, ne znamo njegov tačan datum izlaska, međutim generalni direktor Mete objašnjava da je planiran u narednim „nedjeljama“ .

(IT mixer)