Qualcomm je nedavno predstavio Snapdragon 8 Gen 3, svoj najnoviji vodeći procesor, koji, kako kažu, omogućava bolje performanse i veću energetsku efikasnost.

Specijalno pravljen za zahtjevne zadatke kao što su igranje igara, uređivanje video-snimaka, multitasking, CPU bi trebalo da se nalazi u flegšip uređajima mnogih brendova.

Za sada su poznati samo neki proizvođači koji će koristiti Snapdragon 8 Gen 3, a sajt „9to5 Google“ ih je sve okupio na jednom mjestu. Naravno, ova lista nije konačna, pa bi joj se moglo pridružiti još Android uređaja.

 

Samsung Galaxy S24 serija

Samsung je predstavio novu funkciju zumiranja ISOCELL senzorima kroz kratak promotivni video-snimak, gdje je u fokusu korišćenje vještačke inteligencije, a potvrđuje se i da se oslanja na Snapdragon 8 Gen 3.
Iako Samsung tek treba da objavi koji će tačno modeli da koriste Snapdragon 8 Gen 3 čipset, sve ide u prilog tome da je Galaxy S24 serija najverovatniji kandidat.

 

OnePlus 12

Prema Geekbench 6 tabeli, OnePlus 12 pokreće procesor Snapdragon 8 Gen 3. Na testiranju, telefon je postigao 2.169 poena na testovima sa jednim jezgrom i 6.501 poen na testovima sa više jezgara.
OnePlus 12 će biti predstavljen u Kini u decembru ove, a globalno predstavljanje bi trebalo da se obavi u januaru sljedeće godine.

 

Xiaomi 14 serija

Već je potvrđeno da će Xiaomi 14 serija imati Snapdragon 8 Gen 3 procesor. Telefon će dolaziti u verzijama Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro u Kini krajem ove godine, a globalna isporuka počinje od 2024.

 

Honor, Realme

Honor je takođe potvrdio da njegovu Magic 6 seriju pokreće Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, kao i Realme GT5 Pro. Još proizvođača, kao što su Asus, Sony, Oppo, ZTE i Redmi, takođe su potvrdili da će njihovi uređaji da koriste Snapdragon 8 Gen 3.