Daihatsu Motor je ostao primjećen na sajmu mobilnosti u Japanu 2023. predstavljanjem njihovog inovativnog me:MO, svestranog mini baterijskog električnog vozila (BEV) koje ima za cilj pružiti vozačima prilagođeno iskustvo vožnje. Definišuća karakteristika ovog vozila leži u njegovoj prilagodljivosti, omogućavajući vlasnicima da personalizuju unutrašnjost i eksterijer po svom ukusu. Ono što ga izdvaja je integracija 3D štampanih delova automobila, dajući vozačima moć da kreiraju i integrišu sopstvene prilagođene komponente.

Kompanija naglašava njihov pristup koji razmišlja unaprijed, koji se vrti oko koncepta „redefinisanja odnosa između automobila i ljudi“. Daihatsu me:MO utjelovljuje ovu filozofiju nudeći iskustvo koje se stalno razvija za svoje vlasnike. Uz mogućnost prilagođavanja dizajna vozila u pokretu, vozači mogu lako udovoljiti svojim promjenjivim željama i zahtjevima. Unutrašnjost me:MO je posebno fleksibilna, u kojoj se mogu postaviti jednosede za solo vozače, kao i prošireni raspored sjedišta za porodičnu upotrebu.

 

carVertical banner - sponsored

Ekološki prihvatljivo vozilo dugovječnosti

Daihatsuovo postignuće sa me:MO leži u njegovoj modularnoj strukturi, olakšavajući modifikacije i za unutrašnje i za vanjske komponente. Ovaj dizajn osigurava da izmjene nisu samo površne, već mogu značajno utjecati na osnovnu strukturu vozila. Rezultat je održiv automobil s produženim vijekom trajanja, prilagodljiv različitim fazama života vlasnika, uz zadržavanje osjećaja stila i uživanja.

Me:MO se trenutno izlaže na Japan Mobility Show 2023, koji se održava od 26. oktobra do 5. novembra u Tokyo Big Sightu u Tokiju.

Pored mene:MO, Daihatsu predstavlja još tri konceptualna automobila na događaju: mini komercijalni kamion „UNIFORM Truck“, mini BEV na otvorenom i cruiser „OSANPO“ i još jedan otvoreni kupe pod nazivom „VISION COPEN“. Zajedno, ova vozila naglašavaju Daihatsu-ovu posvećenost transformaciji odnosa između automobila i njihovih vozača, stavljajući naglasak na personalizaciju i održivost unutar automobilske industrije.