Mnogi se pitaju, a Huawei nudi opciju, kako instalirati Google servise na Huawei telefone koji nemaju predinstalirane Google aplikacije

 

Pošto na određene Huawei telefone ne dolazi unaprijed instalirane Google aplikacije, korisnici moraju da pronalaze razne načine kako instalirati Google servise. Huawei je zato spremio rješenje, pod nazivom GSpace.

Ukoliko imate telefon sa Huawei brendom, a želite da iskoristite prednosti koje nude Google servisi i aplikacije, GSpace će vam u tome biti od velike pomoći. Radi se o aplikaciji pomoću koje ćete naći način kako instalirati Google servise na Huawei telefone. Ona je u okviru AppGallery instalirana više od 30 miliona puta.

GSpace je alatka koja omogućava pristup aplikacijama, kao što su Gmail, YouTube, Google Maps, Google Play Store i druge, na Huawei telefone koji nemaju Google servise. Ovo je upravo ono što vam je potrebno ukoliko imate Huawei mobilni telefon i ukoliko su vam neophodne uobičajene Google aplikacije, koje koristite svakodnevno.

 

Kako da instalirati  GSpace?

 

Gspace je stvoren kao sandbox virtuelna mašina, koja kreira klonove aplikacija u web formatu. Na ovaj način se formira virtuelni prostor gdje mogu da se instaliraju Google aplikacije, zajedno sa njihovim servisima i API-jima.

Kako biste instalirali GSpace na svoj Huawei telefon, pratite sljedeće korake:

  •  Idite u AppGallery sekciju svog Huawei telefona;
  • U pretraživaču ukucajte GSpace;
  • Preuzmite GSpace aplikaciju i instalirajte je na Huawei uređaj.

To je sve što je potrebno da uradite kako biste dobili GSpace i preko njega pristupili Google servisima na svom telefonu. Potrebno je napomenuti da aplikacije mogu da se instaliraju na Huawei uređajima sa EMUI 10 ili novijim softverom.

Najaktuelnija verzija GSpace aplikacije ima oznaku 2.0.7 i njena veličina iznosi 8,5 megabajta. Ono što će mnogima biti bitno, GSpace ne troši bateriju ništa više od uobičajenih aplikacija što je od velikog značaja jer se radi o servisu koji će mnogima biti od velike koristi.

 

Kako preuzeti Google aplikacije?

 

Kada se ulogujete na GSpace, prikazaće vam se grupa aplikacija koje su dostupne za instaliranje. Potrebno je samo da pritisnete one koje želite ili su vam potrebne i pojaviće se novi ekran. U okviru ovog ekrana ulogujte se sa svojim Google nalogom, kako biste pristupili Google Play prodavnici. Nakon ovoga, moći ćete da preuzmete željene aplikacije ili alatke koje su neophodne za rad Google servisa.

Sve preuzete i instalirane Google aplikacije se nalaze u GSpace launcher- u, odakle se i pokreću. Ono što je najbitnije, jednom kada dobijete pristup Google Play Store- u, sve omiljene aplikacije možete da preuzmete brzo i bez ikakvih restrikcija.

Zanimljivo je da se prijavljujete direktno na Google, tako da sam GSpace nema kontakt sa vašim podacima koji su u vezi sa Google nalogom i oni su neophodni samo za Play Store.

GSpace je odlična alatka, koja će biti od velike pomoći onima koji ne mogu bez Google servisa. Ovo će im omogućiti lak i brz pristup svim najbitnijim aplikacijama i biće odličan alat za dopunjavanje svega onoga što AppGallery već nudi.

(B92)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.