Politika poslovanja Facebook-a došla je nakon što se kompanija suočila sa žestokom kritikom da političari i grupe mogu objavljivati oglase koji sadrže lažne podatke na svojoj platformi.

Novom odlukom Facebook će korisnicima omogućiti da u sljedećih nekoliko sedmica isključe političke oglase, što je značajna promjena politike koja dolazi nakon višemjesečne kritike.

„Vi koji ste se već odlučili i samo želite da se izbori završe, čujemo vas, pa uvodimo i mogućnost isključivanja gledanja političkih oglasa“, istakao je izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg

Zuckerberg je dodao da će Facebook prikazivati izborne informacije o glasanju na vrhu vijesti američkih korisnika i na Instagramu, s informacijama o tome kako, kada i gdje glasati, kao i uputstva kako i gdje glasati.

Kompanija se takođe obvavezala pomoći 4 miliouna ljudi da se registruju kako bi glasali za predstojeće predsjedničke izbore u novembru.

(Hollywoodreporter.com)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.