Google platforma za Chrome OS trenutno pokreće aplikacije koje su dizajnirane za njega i aplikacije za Android. Međutim, dobra vijest za korisnike Chrome OS-a je da ćete u budućnosti uskoro moći pokretati Windows aplikacije na Chrome OS-u. Ovo možemo da zahvalimo partnerstvu Google-a i Parallels.

Za one koji nisu upoznati, Parallels je softver koji Mac korisnici znaju da omogućava pokretanje Windows aplikacija na macOS-u, a sada novim partnerstvom s Googleom tu sposobnost prenose na OS Chrome.

Prema Parallels-u, „rad na daljinu je nova stvarnost, čineći efikasnost, povezanost, brzinu, pouzdanost, sigurnost i nesmetan pristup bitnim elementima uspješne organizacije. U ovom ključnom trenutku naše dvije organizacije osnovale su vrhunsko partnerstvo kako bi opremile preduzeća rješenjima koja optimiziraju njihovo poslovanje i timove kako bi se ispunili evoluirajući izazovi modernog radnog okruženja.“

U skladu s tim, prije nego što se OS Chrome korisnici  previše obraduju, treba napomenuti da će ova opcija biti dostupna samo na poslovnim uređajima Chrome OS-a. Ni Parallels niti Google nisu spomenuli hoće li to s vremenom postati dostupno nekorporacijskim korisnicima, ali s obzirom na to da će se prikazivati ​​na poslovnim uređajima, to otvara vrata da bi u budućnosti mogla biti dostupna za nepoduzetničke korisnike.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.