Amazon je danas saopštio da je uz pomoć AI i AR tehnologije napravio nešto novo pod nazivom „asistent za distancu“ kako bi smanjio vjerovatnoću širenja koronavirusa na radnom mjestu.

Distance Assistant kako mu je originalni naziv funkcioniše uz pomoć kamera i velikog ekrana sa ucrtanim virtuelnim krugovima (uz pomoć AR – proširene stvarnosti) oko zaposlenih kako bi držali rastojanje od dva metra između sebe.

Ako je krug zelen, onda je razmak dovoljan, ako postane crven, onda su se radnici suviše približili jedni drugima.

Amazon je na svom blogu objasnio da su „asistenta za distancu“ razvili njegovi inženjeri inspirisani postojećim primjerima poput radara za mjerenje brzine.

Kompanija precizira da je sistem primijenjen u nekoliko zgrada i da će biti proširena njegova upotreba.

Amazon planira da tehnologiju učini dostupnom široj javnosti „tako da svako može da napravi svog asistenta za distancu“.

Ovaj gigant iz Sijetla, koji ima više od 800.000 zaposlenih širom sveta, suočen je sa protestima zbog bezbijednosti svojih radnika tokom pandemije.

Kompanija se takođe obavezala da uloži milijarde dolara u borbu protiv koronavirusa.

Amazon nije prvi koji se koristi AR tehnologijom kako bi pomogao socijalno distanciranje. Prije toga vidjeli smo slične napore koji su implementirani u aplikacije poput Snapchat-a. Google je takođe koristio AR kako bi pomogao ljudima da praktikuju društveno distanciranje.

U nastavku pogledajte kako Asistent za distancu izgleda u praksi:

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.