Poglavlje 2: Sezona 3 donosi Aquaman-a, morske pse, skijanje na vodi i mehaničkog mačka

 

Nova sezona popularne battle-royale igre Fortnite je konačno stigla – a to je donijelo i poplavu. Danas su Epic Games pustili dugo odgađanu treću sezonu za Fortnite: Poglavlje 2, nakon velikog događaja ranije nedjelje koji je prikazao ostrvo battle royale igre okruženo vodom. U skladu s tim, nova Fortnite sezona potopila je velike površine ostrva, stvarajući veći fokus na vodenim elementima igranja. To uključuje novo plutajuće gradsko područje u stilu Waterworld-a i sposobnost skijanja na vodi – dok koristite morske pse za vuču.

Najveća promjena je, naravno, mapa. Zapadni dio ostrva danas je većinom pod vodom, što uglavnom eleminiše lokacije poput močvare i šume. U međuvremenu, čini se da je ranije uništeno područje Agencije neka vrsta snažno utvrđene baze. Nova karta čini čamce igara mnogo održivijima, dok nova sezona uvodi i nove mogućnosti mobilnosti, uključujući i gore spomenuto skijanje na vodi; moći ćete se privezati za morskog psa, prirodnim ribolovom. Ostali veliki dodaci uključuju nove NPC neprijatelje zvane Marauders.

Epic je također zadirkivao da će kasnije u sezonu u igru ​​doći stvarni automobili, prvi za Fortnite. Izgleda da poplava nije nužno trajno. „Kako vrijeme prolazi i voda se povlači, otkriće se još više lokacija, a kako prometnice postaju otvorenije, otkrićete nove načine za obilazak“, objašnjava programer.

Uz promjene u samoj igri, nova sezona znači i novi battle pass, Fortnite-ovu sezonsku uslugu poput pretplate. Igrači koji se ispruže za prolaz dobit će nekoliko karaktera koje će otključati, uključujući Aquaman i Kit, malenog mačića koji vozi motocikl koji također pokreće mehaničko odijelo. Znate, tipične Fortnite stvari.

Uprkos dugom čekanju, Epic je uspio sakrivati ​​novu sezonu na veliki način, s događajem „Device“ u ponedjeljak, na kojem je 12 miliona igrača uživo učestvovalo, a više od 8 miliona više gledaju na Twitch i YouTube platformi.

(TheVerge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.