Hobbi je nova aplikacija kompanije Facebook i biće velika konkurencija Pinterestu

 

Hobbi je Facebook-ova aplikacija za dijeljenje fotografija u kojoj možete “snimiti i organizovati svoj kreativni proces“ kao što su kuvanje, umjetnost, fitnes ili uređivanje doma, navodi se u opisu ove aplikacije.

Hobbi služi za organizovanje fotografija u kolekcije, kako bi korisnici mogli da prate njihov napredak tokom vremena. Nema mogućnost dijeljenja na društvenim mrežama, ali može se koristiti za pravljenje video snimaka projekata nakon što su gotovi.

Facebook je prošlog ljeta predstavio svoj tim koji razvija eksperimentalne aplikacije van glavnih brendova kompanije.

Do sada su ovi proizvodi uključivali aplikaciju za pravljenje mimova pod nazivom Whale, aplikaciju Bump za društvene mreže i muzičku DJ aplikaciju Aux. Nijedna nije postigla značajan uspjeh.

Hobbi je prvo objavljen u Kolumbiji, Belgiji, Španiji i Ukrajini, a od skoro se nalazi i u SAD. Kompatibilan je sa iPhone, iPad i iPod touch uređajima sa operativnim sistemom iOS 11.0 ili novijim.

Aplikacija trenutno ima prilično nisku ocjenu 2,1, a većina primjedbi navodi da je aplikacija neooriginalna.

(Mashable)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.